Mama eroina vs. mama „lenesa”. Tu care esti?

5148

“Eu, cand stateam cu bebe acasa, faceam doua feluri de mancare pe zi, plus desert si mai dadeam si cu aspiratorul si spalam pe jos”. Mi se ridica tensiunea numai cand aud asa ceva. „Mama eroina” este cosmarul oricarei mamici care de abia face parte solicitarilor zilnice.

Pentru ca eu, prin comparatie, nu sunt decat o mama care aparent nu face nimic toata ziua. Doar stau cu copilul si atat. Mancare pe fuga, curatenie ce apuc. Ma simt judecata. Ma simt incapabila. Ma simt mama lenesa.

Dar inainte sa te apuci sa judeci pe cineva ca nu face una si alta in casa, trebuie sa te gandesti ca nu toti bebelusii sunt la fel. Unii sunt mai “independenti”, dorm singuri in patut, iar mama isi poate vedea de treburile ei. Altii vor sa stea numai in brate si vor sa doarma tot acolo. Sa il lasi sa urle in pat singur ca sa fac eu tocanita nu prea imi vine.

“Pai e vina ta, ca l-ai invatat in brate! Si iar ma simt vinovata. Poate ca daca l-as fi lasat mai mult in patut, s-ar fi invatat si nu ar mai fi fost atat de lipit de mine. Sau poate ca nu.

Fata de “mama eroina”, care are grija de copil si face si treburile casnice, eu par doar o imitatie nereusita. Ma mai simt prost si pentru ca, in loc sa fac mancare sau sa sterg praful, eu scriu pe blog. Enervante mamele astea de acum: cum fac un copil, cum isi fac repede un blog 🙂 Se plang pe internet ca nu au timp, cand ar putea sa dea cu aspiratorul.

Nu zic, poate ca e vina mea si ca nu ma straduiesc mai mult si ma complac in postura de “mama lenesa” cand as putea fi „mama eroina”.

Mamele eroine se trezesc inaintea copiilor sau se culca mult dupa ce adorm ei ca sa termine treburile casnice. Pfff, nici la capitolul asta nu excelez. Adorm odata cu ei si ma trezesc odata cu ei. O nesimtita: ma culc la 10, ma trezesc la 7-8. Ce viata pe mine! Nimeni nu pune la socoteala ca alaptez la 2 si la 5 si ca e posibil ca somnul sa nu-mi fie chiar asa dulce. Ba chiar poate nici nu mai adorm uneori dupa alaptat.

Va las, ca sunt vase de spalat! 😛

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here