Cum am ajuns la Urgenta cu copilul din cauza unui “vierme” gasit in aspiratorul nazal

5353

O viroza cu tot tacamul – tuse, muci si nas infundat – a bagat panica in noi in urma cu vreun an jumate. Era perioda in care Andrei era doua saptamani sanatos si doua bolnav, adica in primul an de gradinita.

In general, pentru ca avea nasul infundat, Andrei nu respira bine si se trezea din ora in ora. Ca sa il ajutam, l-am toaletat cu ser fiziologic si apoi i-am scos mucii cu un furtun din acela de gura (Vibrocil), din punctul meu de vedere de o mie de ori mai bun decat batista bebelusului.

Buimaca, in miez de noapte, cand m-am dus sa curat pentru a doua oara furtunul, am observant ceva ciudat in el. O insecta ciudata zacea in el. Panica. Ma uit la ea pe toate partile, inauntru furtunului, fara sa indraznesc sa o scot. Ma duc la tati. Ne uitam unul la altul, usor disperati.

“Chestia aia a iesit de la Andrei din nas? Doaaamne, trebuie sa mergem la Urgenta maine dimineata!”

Cine a mai avut somn pana dimineata? Bineinteles ca nu am mai avut rabdare pana sa ajungem la medic si am cautat noi pe internet ce ar putea fi. Vierme intestinal. Pe net erau zeci de variante, nu semana prea bine cu niciunul, dar din punctul nostru de vedere nu mai era niciun dubiu. Mai ales ca Andrei si zisese cu vreo zi, doua inainte ca il doar burta.

Era clar. Unu plus unu fac doi. Vierme in furtun + durere de burta = viermi intestinali. Am ajuns desigur la Urgenta, cu viermele la pachet.

Andrei a fost consultat, viermele a fost trimis la analize la laborator. S-au uitat vreo doi, trei medici la viermisor si s-au minunat. Nu stiau ce este.

Venind cu o asa proba la noi, nici pediatra nu prea a avut ce zice. Era si ea un pic socata ca asa ceva i-a iesit copilului pe nas. I-a pus diagnostic viermi intestinali, ne-a dat o reteta de sirop pe care trebuia sa o ia toata familia si n-a zis sa verificam online rezultatul de la laborator.

Am cumparat siropul, am baut toti, resemnati…

A doua zi… apare rezultatul. Nu mai tin minte exact formularea medicala, dar era ceva de genul: “ nu apartine patologiei corpului uman. Specia: molie”.

Nu stiam daca sa ma bucur sau sa intru in pamant de rusine :)) Cum necum, o molie intrase in furtunul lui Andrei si noi am crezut ca i-am scos-o pe nas. Jenant, dar linistitor 🙂

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here