Revelion cu copii mici. Cum nu iti poti face niciodata planul dinainte

1259

“Lasam copiii la bunici de Revelion si noi mergem intr-un club / la restaurant / intr-un city break”. Pare simplu si chiar realizabil, dar de multe ori, atunci cand ai copii mici, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Eu, de 4 ani, nu mai imi fac planuri de Revelion. E in plin sezon al virozelor, nu stii la ce sa te astepti.

Am prieteni care si-au anulat un city break la Budapesta pentru ca li s-a imbolnavit copilul chiar cu doua, trei zile inainte de Anul Nou si nu l-au mai putut lasa in starea aia la bunici.
Altora li s-a imbolnavit chiar in timpul mini-vacantei de Revelion: voma, diaree si toate cele, de au chemat ambulanta la hotel.

Si cate si mai cate. Bine, nici sa nu ne panicam acum, ca nu mai iesim din oras in veci si vecilor. La urma urmei, se poate intampla oricand, chiar si inaintea vacantei de vara. Cum am patit-o noi, la prima vacanta in Thassos, pe cand avea Andrei 10 luni. Ne-am trezit la 4 dimineata si, surpriza, Andrei avea febra, fara niciun alt simptom. Am stat noi, ne-am foit, ne-am invartit, ne-am gandit si razgandit de vreo 5 ori daca sa mai plecam sau nu. I-am dat un antitermic si am pornit la drum. Din fericire, a fost un episod izolat si nu a mai facut pe drum sau a doua zi.

Nu am sa uit totusi niciodata primul Revelion cu Andrei de cand a intrat in colectivitate. Muci, tuse, harait, febra, irascibil si plangacios. La 12 noaptea ne uitam cu totii pe geam la artificii facand aerosoli. A fost o noapte alba. Nah, ca de Revelion. Dar din cu totul alte motive. Pe 1 ianuarie eram la Urgente.

Nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu, dar in primul an de gradinita Andrei se imbolnavea cel mai tare fix de Sarbatori. De 1 iunie a avut o enterocolita atat de grava incat ne-am internat. Paste, Revelion, Sf. Andrei – mereu bifam cate ceva strong. Ni se facea si frica atunci cand se apropia vreo sarbatoare. Din fericire, din al doilea an de gradinita virozele s-au redus considerabil.

In alta ordine de idei, Sarbatori Fericite si La Multi Ani  🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here