Ianuarie, luna in care imi pun toate sperantele. Reset si de la capat

456

Nu stiu pentru voi cum e, dar pentru mine luna ianuarie reprezinta un nou inceput. Este luna in care dau reset si pot sa iau totul de la capat. Cel putin asa este in mintea mea. Dar apoi vine februarie si ma trezesc la realitate…

In fiecare am imi propun sa fac aceleasi trec lucruri… Poate, cine stie, anul asta chiar reusesc:))

Rezolutia numarul 1: sa slabesc

Desigur, in fiecare an imi spun “gata, de data asta ma tin de promisiuni”, dar pana la urma tot abandonez. Care este marele meu oooof la fiecare inceput de an? Ca la multi altii – sa slabesc! Sunt obsedata! Adica si cand eram slaba, tot sa slabesc imi doream 🙂 Acum nu mai este o dorinta, este o necesitate. Nu m-am stresat prea mult de la nastere cu pierderea kilogramelor acumulate in timpul sarcinii, dar acum au trecut deja 4 luni si nu se mai poate spune ca am un “nou nascut”. Am un bebelus in toata regula si daca aveam o alimentatie corecta, nu neaparat restrictiva, as fi reusit sa slabesc.

Cate dintre noi nu zicem in ianuarie “gata, ma apuc de sport”… Da, e bine sa te apuci de sport, dar fara dieta e egal cu zero. In urma cu vreo 5 ani mergeam la sala de 4 ori pe saptamana. Slabeam? Nu! Eram mult prea obosita de efortul asta si mancam pe masura. Trebuie gasit un echilibru.

Rezolutia numarul 2: sa nu ma mai stresez

Va fac o marturisire: la mine stresul poate atinge cote maxime, din orice. Mereu imi propun sa imi tin nervii sub control si sa nu ma mai consum pentru orice fleac. Uneori imi reuseste, alteori nu. Ideea e ca stresul vine mereu la pachet cu alte neplaceri si as vrea sa il evit pe cat posibil.

Rezolutia numarul 3: sa fiu mai optimista

Unul dintre cele mai enervante lucruri la mine este ca pun mereu raul inainte. E greu sa te vindeci de treaba asta, dar lucrez la ea de cativa ani si vad ceva progrese  🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here