Comparatia cu alte mame, un motiv de intristare si frustrare

854

“Eu ma culc in fiecare noapte dupa ora 1 si ma trezesc la 6, ca sa am timp sa gatesc pentru toata familia si sa rezolv treburile prin casa”. Recunosc, declaratia asta m-a cam debusolat. Ia uite, mai nene, cum rezista unele mame cu 5 ore de somn, fac 7 feluri de mancare, au casa luna, iar eu nu ma gandesc decat la cum as putea dormi mai mult.

Cred ca si un an de acum inainte daca as dormi de la 10 seara la 8 dimineata tot nu as recupera somnul pe care l-am pierdut in ultimii 5 ani.

Dar nu asta e ideea. Ci ca mereu am tendinta de a ma compara cu ce fac celelalte mame. Ce fac, cum arata, cum se distreaza, unde merg in vacanta. La ce ma ajuta? Desigur, la nimic. Si cateodata ma mai si frustreaza, in conditiile in care au primesc de la ele informatiile super filtrate. Eu iau de la ele doar ce au mai bun, iar la mine nu vad decat ceea ce e mai rau.

Asa cum eu am tendinta sa accentuez lucrurile negative, sunt unele persoane care nu vor sa arate decat cat de mari si tari si ele.

Unele mame se “lauda” cu toate reusitele lor din gospodarie, ca sa zic asa, dar uita sa mentioneze ca mai au ajutor si de la o bunica, o bona etc. Si pe mine ma ajuta bunicile, dar tot am mormanul de vase in chiuveta, lucrurile imprasiate prin casa, haine lasate pe canapea care asteapta de doua zile sa fie aranjate in dulap.

Problema mea este ca sunt si credula :)) Ceea ce vad pe Facebook, eu iau de bun. Chiar cred ca lumea mananca numai creveti si macarons si ca sta numai in vacanta. Si copiii sunt numai zambitori si cuminti, asa cum apar in poze :))

As vrea sa fiu mai eficienta, mai ordonata, mai slaba, mai fit, mai trendy, mai mondena, mai plimbata, mai distrata. Asa cum vad ca sunt celelalte mame. Sau cum lasa sa se vada celelalte mame, pentru ca ele nu vorbesc despre cat de obosite sunt, ca n-au mai iesit in oras de trei luni sau ca si copiii lor se trezesc de 10 ori noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here