Cuuum, are aproape 9 luni si niciun dinte?! Cand i-a dat primul dintisor lui bebe Edy

974

Ca fiecare copil se dezvolta in ritmul lui e un lucru cunoscut de toata lumea. Cu toate astea, ne incapatanam sa ne raportam la graficele de crestere ca si cum ar fi sfinte. Si nu oricum, ci daca scrie in grafice ca bebelusul “poate incepe sa se rostogoleasca de la trei luni”, noi ne asteptam ca el sa si o faca chiar atunci, desi perioada normala este intre 3 si 6 luni.

La fel si cu dintii. Desi in cele mai multe cazuri, primii dintisori apar intre 5 si 9 luni, nu este nimic neobisnuit ca ei sa apara si pana la un an. Ba chiar am gasit ca dentitie intarziata este atunci cand dintii nu apar pana la un an si trei luni.

Lui bebe Edy primul dintisor i-a aparut cu o saptamana jumate inainte sa implineasca 9 luni. Recunosc, si eu incepusem sa ma intreb oare de ce nu i-au aparut inca dintisorii, dar fara sa ma panichez.

Iar cand mai auzi si fraze de genul: “Ah, cum? Are aproape 9 luni si niciun dinte?! Ar fi trebuit sa ii apara pana acum!” te cam enervezi.

O vecina imi spunea ca baiatului ei i-a aparut primul dinte la un an si trei luni. De ingrijorare, cu o luna inainte a consultat un medic stomatolog. Replica lui mi s-a parut foarte tare:
“Doamna, ati vazut dumneavoastra copii fara dinti?! Linistiti-va, o sa ii apara” :))
Mi-am intrebat si eu stomatologul si a spus ca nu e nicio panica: unora le ies primii dinti intre 9 luni si un an.

Am intrebat si pediatra, care a exclus ca si cauza a intarzierii dintilor rahitismul, pentru ca bebe arata super ok. Si drept dovada, iata ca acum asteptam cu emotie al doilea dintisor 🙂 A fost un pic marait inainte sa iasa primul, dar fara febra si alte complicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here