Daca bebelusii ar dormi toata noaptea… Cum ar fi?!

956

Va zic eu cum ar fi. Un miracol! Cel putin pentru mine, care nu am avut parte de asa ceva, nici la primul, nici la al doilea copil. Dar de vreo saptamana bebe Edy si-a imbunatatit considerabil somnul. Intr-o noapte a dormit chiar vreo 7 ore legate! Si nu a trebuit sa astept DECAT 9 luni ca sa ma pot odihni si eu un pic.

Cand m-am trezit dimineata ma simteam ca si cum as putea muta muntii din loc. Fresh. Odihnita. Esti alt om cand nu te trezesti chiaun. Viata are parca un alt sens.

Mamele care au bebelusi care dorm noaptea nici nu isi dau seama cat de norocoase sunt si ce avantaj au asupra celorlalte mame. Conteaza enorm sa incepi ziua cu mintea senina, cu energie, odihnita.

Si nu m-ar fi deranjat nici macar asa tare daca bebe s-ar fi trezit o data, de doua ori pe noapte. Cu conditia sa manance si sa se culce la loc. Dar nu, de multe ori bebe avea chef de scandal 🙂

Ce-i drept, mamicile care mi-au spus ca bebelusii lor dorm 5-6-7 ore legate, nu prea agreeaza somnul ziua. De abia daca dorm cate jumatate de ora pe repriza. Atat Edy, cat si Andrei au dormit foarte bine in timpul zilei, dar noaptea aveau mai multe treziri. Dar exista si bebelusi care iubesc sa doarma mult si ziua si noaptea 🙂

Acum avem un program stabil de somn – dimineata se trezeste in jur de 7:30 si adoarme din nou pe la 10:30. Al doilea somn este in jur de ora 15-16. Seara adoarme in jur de 21:30.

Oricum, ce-a fost mai greu a trecut. La 9 luni, Edy a invatat si el sa aprecieze somnul la adevarata lui valoare 🙂 Acum ma pregatesc pentru urmatorul pas: s ail mult la el in patut. Consider ca am fost destul de generoasa cu co-sleepingul :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here