Copiii care nu strang jucariile… dupa chipul si asemanarea parintilor? :))

738

Nu, nu intentionez sa jignesc pe nimeni 🙂 La mine ma refeream. Eu sunt dezordonata, imprastiata. Imi e foarte greu sa pun lucrurile la locul lor, iar cand eram adolescenta toata ziua mama era cu gura pe mine sa nu mai las hainele imprastiate prin casa. Aveam in dormitor o bicicleta eliptica pe care zaceau gentile si cateva tricouri. Era saraca pe post de cuier. Traindu-mi copilaria in perioada comunista, nu s-a pus problema sa imi strang seara jucariile. Pentru ca probabil aveam una. Sau doua. Deci, n-aveam ce sa strang.

Ne pregatim 🙂 #babyontheway #babycoming

O postare distribuită de Doina Goanta (@mamapentrudoi) pe

Andrei, in schimb, are tone! In cinci ani de zile, am strans cutii intregi. Am mai si aruncat, am mai si dat, insa tot avem cel putin o suta de masinute, zeci de supereroi, pistoale, sabii, masti, Grossery Gang, strumfi, lego, squishy, orice! You name it, noi avem! Si nici nu le mai putem da, pentru ca acum le pastram pentru Edy. Edy, care la randul lui, a mai primit cateva jucarii cadou, la zecile existente deja. Mi-ar trebui o camera intreaga numai ca sa depozitez jucarii.

🌱🌳☘🍀🌿 #baby #playtime #fun #8months

O postare distribuită de Doina Goanta (@mamapentrudoi) pe

In conditiile date, am pretentii de la Andrei sa isi stranga jucariile. Le strange? Nuuuu! Cine o face? Euuuu! Toootusi, de cand s-a facut mai mare, le mai pune din cand in cand la locul lor, dar intotdeauna cu un mic protest inainte. “Daaar de ce eeeeu?”, “Daaar sunt preeeea multe!”, “Dar o sa imi ia toaaaata ziuuua”.

Totusi, nu sunt un caz izolat. Am multe prietene-mamici care se confrunta cu problema asta, insa cunosc si cazuri in care cei mici fac “luna” in urma lor. Dar si mamele in cauza sunt ordonate si disciplinate. Una dintre mamicile despre care vorbesc imi facea ordine din cand in cand pe birou la job, pentru ca nu mai suporta haosul de acolo :)) (Salut, Mara! 🙂 )

Cand ploua afara…

O postare distribuită de Doina Goanta (@mamapentrudoi) pe

Desi cred ca dezordinea “se mosteneste”, voi insista sa mai schimb cate ceva. Cu trei “barbati” in casa, nu-i usor, asa ca orice ajutor, cat de mic, este binevenit.
Asa ca o sa duc munca de convingere si o sa ofer chiar si recompense 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here