Mama care mi-as dori sa fiu

1441

Ma gandesc adesea ca as vrea sa fiu o mama (mai) buna pentru copiii mei. Imi stiu foarte bine defectele sau, mai bine zis, lipsurile. Si desi sunt constienta de existenta lor, nu reusesc (mereu) sa ma corectez. Ma condamn uneori pentru felul meu de a fi, pentru impulsivitate, pentru nervozitate, pentru nerabare. As vrea sa fiu o varianta imbunatatita. Sa fac un upgrade.

Cum este mama care mi-as dori sa fiu?

Mai blanda

Mi-ar placea sa fiu genul ala de mama buuuna, blaaanda, care are vorbele potrivite in orice situatie, care reuseste sa isi pastreze calmul si in cele mai tensionate momente. Recunosc, blandetea nu face parte din caracterul meu. Nu va inchipuiti ca sunt vreo dura sau vreo mama severa. Dimpotriva chiar. Insa nici blanda nu sunt. Sunt prea agitata ca sa fiu blanda. Prea impulsiva. Prea stresata.

Mai rabdatoare

Oh, Doamne, cat de important e sa ai rabdare cu copiii. Ce-i drept, cu doi copii mici trebuie sa ai nervi de otel. Trec prin tot felul de faze, au tantrumuri, se razvratesc, nu vor sa manance, nu vor sa doarma, nu vor sa mearga la gradinita. De unde atata rabdare?! Mi-as dori sa o am, sa nu ii mai reped, pentru ca atunci se supara si mai tare…

Mai calma

Ooof, sunt ca o bomba cu ceas. Gata sa explodeze. Tic-tac! Tic-tac! Sa stai un an acasa cu bebe mic, plus inca un copil care ajunge de la gradinita la 16:30 – nu e usor. Sunt stresata si imi e din ce in ce mai greu sa imi pastrez calmul.

Mai creativa

Mereu le-am invidiat pe mamele care fac zeci de activitati acasa cu copiii lor, care cumpara fel de fel de materiale, bilute, hartii creponate si colorate si creeaza te-miri-ce. Eh, eu nu sunt una dintre ele 🙂  Am mai facut si eu una alta, dar nu am talent, nu am spor, nu ma pricep. Trebuie sa ai si un fel de indemanare si dorinta. Sunt praf la capitolul activitati creative pentru copii.

Mai gospodina

… in sensul ca mi-ar placea sa fiu mai priceputa in bucatarit. Sa le fac copiilor mancare buna, sanatoasa, gustoasa. Ma simt vinovata ca nici la capitolul asta nu excelez. Nu va inchipuiti ca mor de foame, ca primim oalele cu mancaruri traditionale de la bunici 🙂 Bine, da rei tot pastele facute in cinci minute de mine le prefera :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here