Curatenia in casa, o provocare cand ai copii mici. De cate ori bag la spalat haine si vase pe saptamana

2503

De cand sunt “mama pentru doi”, curatenia in casa este o adevarata provocare. De multe ori chiar un vis 🙂 Sa ai ordine in lucruri a devenit aproape imposibil. Jucarii imprastiate peste tot, zeci de farfurii de spalat, tone de haine care isi asteapta randul sa fie bagate in masina. Uneori se strang atat de multe vase in chiuveta incat am senzatia ca vine cineva in lipsa noastra si mananca la noi un bucatarie 🙂

Copiii au invatat care e sertarul in care tin “bunatatile” si uneori mai “fura” singuri de acolo. Biscuiti, cereale, pufuleti. Ca imprastie fulgii de porumb prin toata casa sau gasesti pufuleti striviti pe covor- asta e alta poveste!

De haine ce sa va mai zic?! Sambata, cand sunt si eu acasa, merge uneori masina de spalat de dimineata pana seara. Asta inseamna cam 6 randuri. Cand se usuca si le pun pe pat, am ditamai mormanul! Imi ia cam o ora sa aranjez tot in dulapuri.

De cate ori pun la spalat intr-o saptamana?

Cand eram acasa, in concediul de crestere a copilului, spalam de doua-trei ori pe saptamana, dar in zilele respective bagam cam 4 masini. Era ok pe timp de vara – le scoteam afara la soare si se uscau imediat.

Acum, ca a venit frigul, e mai problematic. De cand m-am intors la job, bag cam cate o masina pe zi sau macar o zi da, una nu. E greu sa usuci atatea haine in casa, in plus, nici nu am timp sa mai fac “festival de spalat haine” 🙂

Cat despre vase… asta este cosmarul meu. Vestea buna e ca am schimbat masina de spalat vase si am cumparat una mult mai mare 🙂 Partea proasta e ca nu ma mobilizez sa curat repede farfuriile murdare si sa le pun in masina, asa ca se usuca mancarea pe ele… si uite asa imi prelungesc eu chinul :)) Oricum, ca idee, masina de spalat vase functioneaza zilnic. Si mai spal si eu la mana, pe langa.

Ce produse de curatenie folosesc

Din vara am schimbat mare parte din produsele de curatenie pe care le foloseam pana atunci. Si asta si din cauza ca am tras, poate, cea mai mare sperietura din viata mea. V-am mai povestit ca am ajuns cu cel mic, in varsta de 2 ani, la Urgente cu corpul plin de pete rosii. O alergie super urata, pentru care am stat si internati. Ajunsi acasa sanatosi, dar fara sa fi aflat cauza alergiei, am facut cateva schimbari de stil de viata. Am hotarat sa incercam produse mai naturale, mai blande, pentru spalarea hainelor, a veselor etc. Am zis sa incepem cu detergentul de rufe – sa optam pentru unul cat mai natural.

Produsele Seventh Generation: naturale, pe baza de plante si biodegradabile

S-a intamplat ca fix in perioada aia sa primesc spre testare cateva produse naturale ale brandului Seventh Generation. Ingredientele pe care le folosesc sunt din surse sutenabile si certficate ecolabel. Am folosit detergentul de rufe pana la ltima picatura. Poate va intrebati daca un detergent din plante spala la fel de bine ca unul “obisnuit”. Da, chiar spala.
Eu am avut Seventh Generation Fresh Orange & Blossom Scent, cu 97% ingrediente derivate din plante si formula biodegradabila, care este testat pe pete greu de curatat, cum ar fi cele de cafea, sos de rosii, vin si ciocolata. In plus, nu are coloranti, parfumuri sau inalbitori sintetici, este un produs cu certificare cruelty-free Leaping Bunny (netestat pe animale) și ecologic (EU Ecolabel). Ambalajul este fabricat din 99% plastic reciclat și este 100% reciclabil.

Detergentul de rufe Seventh Generation Free & Clear este conceput pentru utilizatorii cu piele sensibila, nu contine coloranti, parfumuri.

Celalalt detergent folosit este Seventh Generation Free & Clear Baby – un produs care protejeaza pielea sensibila a bebelusului, cu aceleasi caracteristici ca ale celui de mai sus.
De asemenea, de mare folos mi-au mai fost si produsele Seventh Generation de curatat baia, pentru ca am putut folosi un produs bland, dar eficient ca sa spal bine cada in care fac cei mici baita de seara.

Ce m-a mai incantat foarte tare a fost detergentul de spalat vase. Eu am pielea foarte sensibila si pentru ca uit sau nu am timp sa folosesc manusi atunci cand spal vase, mereu ma irit pe maini, ma ustura pielea, am crapaturi etc. Cu un produs de curatare bland, din ingrediente natural, derivate din plante, am scapat de problema asta.

Cine sunt Seventh Generation si ce caracterizeaza produsele lor de curatenie

Fondat in 1988, Seventh Generation este un brand originar din S.U.A cu expertiza de peste 30 de ani in domeniul produselor ecologice. “Misiunea noastra este aceea de a te ajuta sa protejezi lumea in care traiesti cu produsele noastre naturale si ecologice pentru o curatenie eficienta, pentru viitor. Ne-am propus sa redefinim conceptul de curat!”, spun reprezentantii brandului.
Care sunt principalele caracteristici ale produselor Seventh Generation

  • Pana la 97% ingrediente derivate din plante
  • Formula biodegradabila
  • Parfumuri din 100% uleiuri esentțiale obținute din ingrediente naturale
  • Fara parfumuri si inalbitori sintetici, COV (compusi organici volatili) si fara coloranti
  • Pana la 99% plastic reciclat si 100% ambalaje reciclabile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here