Copiii care dorm dezveliti si obsesia mamelor de a pune patura pe ei

14486

22 de grade in casa. Am scos pilotele de o luna. Ma invelesc pana la urechi, doar nasul ce-mi iese afara. Langa mine, Edy, 2 ani, dezvelit complet, intr-o pijamaluta.

Va spun sincer, in fiecare noapte pierd vreo ora de somn pentru ca ma incapatanez sa il invelesc, iar el simte si se trezeste imediat. Iar apoi nu mai adoarme pe loc, se foieste, se invarteste, si uite asa eu dorm cu o ora mai putin si el tot dezveluit ramane.

Citeste si: Cand trece bebelusul de la doua reprize de somn pe zi la una singura

Zic ca ma invat minte, ca nu mai fac greseala asta si noaptea urmatoare… da’ de unde?! “Saracutul, dar oare nu i-o fi si lui frig? Si hop, pun paturica din nou pe el. Si hop Edy se trezeste! Nu stiu cum, si prin cel mai profund somn simte si se opune vehement :))

Citeste si: Daca bebelusii ar dormi toata noaptea… Cum ar fi?!

Are rost sa va mai zic ca noaptea asta am facut-o din nou? :))

Cand il intreb, la culcare, daca vrea sa il invelesc zice da, dar apoi nu si nu 🙂

Andrei, baiatul cel mare, abia pe la 5 ani a invatat sa tina patura pe el. Pana atunci si el dormea fix la fel.

Pe cat de mult au urat paturicile amandoi, pe atat de mult au iubit pernele. Desigur, introduse la varsta la care nu mai prezinta pericol de sufocare. Edy, cand vede o perna, se arunca automat cu capul pe ea 🙂

Edy nu adoarme fara pisicuta de plus de la Ikea

Pana acum ceva vreme niciunul dintre copii nu a avut un obiect anume (jucarie de plus, figurina etc) cu care sa mearga la culcare, genul pentru care sa faca obsesie. Nici eu nu am incurajat, pentru ca nu vreau ca somnul lor sa depinda de ceva. Andrei isi lua mereu cu el cate ceva la somn, dar cate un obiect diferit –masinute din Cars, roboti, squishy-uri etc. Eeeeei biiiine, Edy a facut obsesie pentru o pisicuta de plus de la Ikea. O ia cu el peste tot. Intr-o seara a uitat-o la buni si a fost jale mare la culcare. A adormit in urlete din cauza pisicii 🙁  Asta pe langa faptul ca doarme si cu suzeta.

Deci da, si la 2 ani +, somnul ramane o aventura 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here