Adevarul despre mesele in familie cand ai copii mici

1194

A fost ceva tam tam saptamana trecuta cu o poza postata de Kim Kardashian pe Instagram: ea la masa, alaturi de sot si cei 4 copii ( 2 sub un an, unul de 6 ani si unul de 4). Bebelusul cocotat pe masa, linistit, doi tineau niste papitoi in brate, unul era chiar asezat pe scaun. La fel ca mami si tati. Nimeni nu facea nicio criza. Cica “morning madness”, zice ea la descriere, dar, sincer, mai calm de atat pentru o familie cu 4 copii mici nu stiu daca se poate.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Morning Madness

O postare distribuită de Kim Kardashian West (@kimkardashian) pe

Normal, mamicile au luat foc: ca e regizat, ca au bucatar, ca au fotograf, ca intr-o familie “normala” mama nici macar nu mai apuca sa se aseze la masa… Va dati seama, la 4 copii… haosul pamantului. Mai, le cam dau dreptate. Noi avem doar doi si cand vine vorba de asezat la masa simt ca se declanseaza jihadul.

Citeste si: Cum sa iti convingi copilul sa manance sanatos

Cu doi copii mici la masa  – testul surprem al zilei

Cand simt ca urmeaza ora mesei, ma apuca un pic panica. Stiu ca daca nu am paste, cartofi prajiti, bugeri, pizza sau unt pe paine voi fi refuzata. Si va trebui sa insist. Si va dati seama cam cat de des am eu la masa cele de mai sus :)) In afara de paste si unt, restul…

Daca nu merge cu vorba buna si recompense, trec la amenintari 🙂 Da, da, da, stiu ca am incalcat toate regulile din cartile de parenting despre copii si mancat, dar nu toti inteleg de vorba buna. Teoria o stim, cu practica stam mai prost.

Asezatul la masa –  un lucru aproape imposibil

Da, mi se pare un pic SF poza cu Kim si familia ei la masa. Dar presupun ca asa e cand tu doar te asezi si iti pune cineva farfuria pe masa – menajera, bucatareasa, careva… Nu zic ca asa s-a intamplat, ca nu ar pica, cred, cerul pe Kim daca ar turna si ea niste iaurt si cereale intr-un bol…

Sa ne asezam toti patru la masa acum, in momentul asta, cu un copil de 6 ani si cu unul de 2, este un lucru absolut SF. Ireal. Imposibil.  In bucatarie avem o masa la care ar incapea cred si 6 adulti. Credeti ca mancam vreodata la ea?! Ca sa le facem “pofta” copiilor, ne ducem cu portiile noastre la masuta lor minuscula din living. Si stam pe jos, ca pe scaunelele lor nu incapem. In speranta ca se va aseza unul langa noi si vor manca.

 

Citeste si: 6 greseli de parenting pe care le fac cei mai multi parinti

Fix dupa ce ia o gura de mancare, lui Andrei i se face brusc sete sau are nevoie la toaleta. Dupa alte 5 guri se plictiseste si se ridica de la masa sa se joace.

Edy, cel mic, de 2 ani, sta la masa doar daca este lihnit de foame. In rest, cu noi nu prea mananca. Mananca la buni, dar acasa trebuie sa il fugaresti cu farfuria. Cand ii place lui ceva, are rabdare sa stea cateva minute pe scaunel. In ultima saptamana a facut fixatie pe unt pe paine si il auzi dimineata, la pranz si seara: “Uuut! Ut!”. Sau ma dispera ca vrea “tuc” –  suc, adica fresh de portocale, pentru ca ii place lui sa le striveasca citricele la presa aia. Am fost nevoita sa ascund portocalele.

Azi le-am facut somon. Dupa prima gura, Edy a scuipat. A cerut “ut”!

Stiu ca sunt si familii mai organizate, la care nu se tolereaza mancatul decat la masa, nu se fac compromisuri –  daca e broccoli, pai broccoli mananca… Ei bine, noi suntem mai flexibili. Asta ca sa nu zic haotici. Dar stiu ca nu suntem singurii.

Deci sorry Kim Kardashian, I don’t buy it!

1 COMENTARIU

  1. Cel mai bun spital privat este Biotexcom! Servicii ireproșabile atat din partea medicilor, cât și din partea asistentelor și personalului din recepție. În plus, prețul serviciilor oferite este mai mult decât decent. Felicitări echipei! Țineți-o tot așa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here