Ora de sport… din manuale: „Macar sa aiba niste carti foarte grele, ca sa faca muschi cand le cara la scoala :))”

1310

Am trait sa o auzim si pe asta: ora de sport va avea si manuale! Gata, s-a dus si bucuria copiilor, care de abia asteptau sa se recreeze un pic intre matematica si geografie.

„Macar sa aiba niste carti foarte grele, ca sa faca muschi cand le cara la scoala :)) „, comenta cineva ironic la postarea de pe Facebook a corespondentului Stirilor Pro TV, Alexandra Tanasescu.

De cand s-a raspandit vestea asta, n-am auzit om care sa fie incantat de introducerea manualelor la Sport.

Eu, daca n-ar fi existat Educatia Fizica in liceu, FARA MANUALE, nici nu cred ca as fi luat Bac-ul 🙂 Pur si simplu nu mai eram in stare sa invat inca o materie pe langa romana, engleza, istorie si literatura universala. Dar nu va ganditi ca am tratat Sportul „la misto”: am fost la toate orele de pregatire :)) Da, munceam din greu ca sa iau Bac-ul la sport! Marea mea problema: proba la sportul de echipa :)) Efectiv nu puteam nimeri cosul de baschet! Intr-un final, am avut patru probe: baschet, rezistenta, saritura in lungime si ceva legat de gimnastica. Din pacate am nimerit cosul de abia din a treia incercare, iar sportul de echipa era 50 la suta din nota finala. La celelalte  3 am luat 10, la baschet… 8  😀

„Una este sa studiezi o carte de sport atunci cand esti la Facultatea de sport sau la un liceu vocational, alta e sa imparti orele de sport la clasa a V-a intre joaca in sala sau in curtea scolii si studierea manualului in banci. Se presupune ca trebuie sa incurajam copiii sa faca miscare. Unde mai pui ca oricum ghiozdanele lor sunt deja supraincarcate cu manuale, caiete de clasa, caiete de teme, manuale auxiliare, culegeri”, spune Alexandra Tanasescu, corespondent al Stirilor Pro TV.

Sincer, la cat de mult stau copiii pe laptop si tableta in ziua de azi, asta cu cartile la Sport este fix ce le trebuia! Dupa ce ca obezitatea la copii este din ce in ce mai raspandita, iar Romania e in top, statul cu ochii in carte la Educatie Fizica nu face decat sa contribuie la problema asta.

Potrivit Stirileprotv.ro, continutul manualelor nu a fost facut public deocamdata, insa directorul uneia dintre editurile castigatoare ne prezinta cateva capitole. „Capitolul 1: organizarea activitatilor motrice, capitolul 2: dezvoltare fizica armonioasa„. Imi si imaginez, pe la clasele mari, gen a XI-a sau a XII-a, lectii de genul:  cum sa obtii un abdomen cu patratele in sase saptamani sau, pentru fete, ce exercitii sa faci pentru un posterior bombat. Ca asta ne intereseaza, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here