5 motive pentru care e bine sa fie o diferenta de varsta mai mare intre frati

4411

Intre baietii mei diferenta de varsta este de 4 ani. Nu zic ca e bine sau ca e rau. La modul ideal, recunosc, mi-ar fi placut sa fie de vreo 2 ani, ca sa creasca si sa se joace impreuna. Poate ca se vor intampla lucrurile astea si in situatia actuala, nu se stie niciodata… Dar, cu siguranta, mi-ar fi fost mult mai greu sa am grija de un bebelus si de un toddler in acelasi timp. La 4 ani, Andrei e deja baietel mare, responsabil si, de cele mai multe ori, foarte intelegator.

Iata 5 motive pentru care ma bucur ca diferenta de varsta dintre Edy si Andrei este de 4 ani:

  1. Andrei poate fi lasat singur in living in timp ce eu ma ocup de bebe 

Desigur, nu pentru perioade lungi de timp, dar suficient cat sa il alaptez in dormitor sau sa ii facem seara baita. In timpul asta, el se joaca cu masinutele, cu eroii din Star Wars sau se uita la desene daca e, de exemplu, noua lui eroina preferata – Vampirina 🙂

 2. Un copilas mai mare e responsabil si poate sa isi ajute mama

Nu vreti sa stiti de cate ori pe zi scapa bebe suzeta din gura! Fac la genuflexiuni de ma mir ca nu am febra musculara 🙂 Ridicatul suzetei de pe jos intra in grija lui Andrei din momentul in care vine de la gradi 🙂 Imi mai aduce si cate un pampers, mai zornaie o jucarie langa bebe, se face si el util cu cate ceva 🙂

  1. Un copil de 4 ani poate sa manance singur, ceea ce e mare lucru!

Pe Andrei ii astept de la gradinita cu masa pregatita si, cum e baiat mare, poate sa manance singur, astfel eu pot sa ma ocup de bebe in continuare.

  1. Fratele mai mare e intelegator si iubitor

Un copil mai mic poate nu ar intelege de ce stau toata ziua cu bebe in brate si ma ocup in cea mai mare parte a timpului numai de el. Andrei, chiar daca tanjeste si el dupa atentia mea, intelege si il iubeste foarte, foarte tare pe Edy.

  1. Copilul mai mare merge la gradinita, iar eu pot sa am grija de bebelus

Stiu ca sunt multe mamici care stau acasa, in acelasi timp, cu un bebelus si cu un copil de 2-3 ani. Imi imaginez ca este destul de greu. Din fericire, eu stau cu amandoi singura maxim 3 ore pe zi, pentru ca de la 9 dimineata la 16:30 Andrei este la gradinita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here