Jucariile – bucuria copiilor sau a parintilor? Cum am ajuns sa ne impiedicam de ele prin casa

1914

Am ajuns la concluzia ca parintilor le plac la fel de mult jucariile ca si copiilor lor. Nu sa se joace cu ele, ci sa le ofere. Eu fac parte dintre acesti parinti care, atunci cand vad in raft o jucarie care i-ar (putea) placea copilului, nu se pot abtine sa o cumpere.

Da, recunosc, imi place sa vad acea bucurie pe chipul lui cand primeste jucaria. Dar problema mea nu e ca ii cumpar jucarii, ci ca i le cumpar aiurea, fara sa fie vreo ocazie speciala, doar pentru ca stiu ca s-ar bucura. Si se bucura, 5-10 minute, iar apoi o lasa pe undeva uitata prin vreo cutie.

Si uite asa avem casa plina de cutii de jucarii, iar copilul nu mai apreciaza la adevarata valoare un cadou. S-a obisnuit sa primeasca mereu, iar atunci cand nu ii mai ofer, se supara. Cine e vinovat? Eeeeeu!

Si culmea, nu ii place orice jucarie, orice masinuta, orice avion. Ii plac masinutele din Cars (36 ron bucata), figurinele Star Wars si Transformers. Toate destul de costisitoare.

Studiile arata ca numarul mai mic de jucarii sporeste creativitatea, imaginatia si dezvolta abilitatile copiilor. Potrivit unei cercetari care a avut loc un Marea Britanie, un copil englez detine in medie cam 200 de jucarii si se joaca cu… 12. Sincer, si noi suntem cam la fel.

De la sfarsitul lui noiembrie o tinem numai in cadouri: Sf. Andrei, Mos Nicolae, Mos Craciun de la Gradinita, cadoul de la Mosul de la mine de la birou, urmeaza cadoul de sub brad. O ve-se-li-e!

Mereu imi propun sa ma limitez macar la ocaziile special – ok, luna decembrie e speciala ea in sine : )), dar pana la urma tot la raftul cu jucarii ajung.

Daca aveti si voi multe jucarii cu care copiii vostri nu se mai joace, puteti face o fapta buna sa le donati acum, de Sarbatori.

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi reprezinta o incercare minuscula de a face lumea un loc mai frumos in fiecare an, in preajma Sarbatorilor de Iarna.

De la prima editie din 2007 a acestui proiect se doreste sa se ajunga la acei copii care nu ar primi altfel nici un cadou de Craciun si sa se puna un zambet pe chipurile a zeci de mii de copii sarmani.

Practic, se ofera in cutii de pantofi cadouri pentru copiii defavorizati sau cu posibilitati financiare reduse. Se inveleste frumos in hartie o cutie de pantofi si capacul ei, fiecare separat, apoi se adauga in cutie tot ce isi doreste fiecare sa ofere unui copil cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, baiat sau fata:

–  dulciuri neperisabile precum ciocolata, biscuiti, napolitane, dar NU produse perisabile de genul banane, portocale, iaurt;
– articole scolare cum ar fi caiete, creioane colorate, ghiozdan, penar sau orice alte rechizite;
– jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului;
– produse de igiena personala precum perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus;
– o felicitare de Craciun pe care sa se scrie cateva randuri pentru copilul care va primi cutia;
– articole de imbracaminte cum ar fi fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel;
– poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca copiilor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri;
– orice alt cadou care ar bucura copiii.

Si in acest an, toate cele 24 de magazine ECCO din Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, Iasi, Constanta, Brasov, Timisoara, Pitesti, Galati sunt partenere de locatie in cadrul editiei aniversare cu numarul 10 al proiectului ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, colectand cadouri in perioada 01 – 15 decembrie 2017, verificandu-le si sigilandu-le cu etichete pentru fetite sau baieti.

Mai multe detalii pe SHOEBOX.RO.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here