Dintii demineralizati la copii: cum arata, care sunt cauzele si ce e de facut

7011

Multe mamici isi faci griji in legatura cu dintii copiilor lor. Demineralizarea este una dintre cele mai frecvente probleme in ceea ce priveste dantura copiilor.

Despre dintii demineralizati la copii am stat de vorba cu medicul pedodont Asma Nastase Battah:

„Cu toti ne dorim pentru copilul nostru sa aiba acel zambet de milioane. Medic pedodont si mama a doi si eu, ma confrunt cu demineralizarea dintilor la copii. Ce inseamna? Pierderea netezimii initiale a smaltului, adica inceput de carie.

Din cauza aciditatii care se produce in urma unei alimentatii bogate in zaharuri si carbohidrati, dintele capata pe suprafata sa o pigmentare extrem de inestetica, pe care copilul nu o poate indeparta prin periaj.

In plus, dintii devin extrem de sensibili la diversi stimuli: cald, rece, atingere. Periajul poate deveni chiar o activitate dureroasa si este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Cum sa prevenim?

In primul rand, prin imbunatatirea alimentatie cu mai multe fructe, legume, lactate, peste.
Apoi, este necesar un control periodic la medicul pedodont, in cazul copiilor, odata la 4 luni.

La o prima consultatie el ii poate evidentia, cu un revelator de placa bacteriana, copilului/parintelui zonele unde nu periaza si cum sa efectueze un periaj corect.

Daca sunt zone deja demineralizate, fie se efectueaza un tratament de remineralizare, in cabinet, fie la domiciliu, in cazuri minore. Asadar nu neglija sanatatea dentara a copilul tau. Ai grija la aspectele mentionate mai sus, iar cel mic se va bucura de o dantura sanatoasa si un zambet frumos.

Foto: medicul pedodont Asma Nastase Battah

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here