Top cele mai bune scoli din Militari si Chiajna

8681

Sa inscrii copilul la scoala poate fi un mare stres pentru parinti. Cu totii ne dorim sa asiguram cele mai bune conditii de invatatura copiilor nostri. Desi Andrei mai are un an jumate pana va intra la clasa zero, am inceput deja sa ma interesez de optiunile pe care le avem. Ne lovim si noi de problema tuturor celor care locuiesc in afara orasului –  scolile foarte bune sunt la mare distanta de noi.

CITESTE SI: Top scoli Sector 6 Bucuresti dupa Evaluarea Nationala 2018

Pentru ca nu vrem sa ne chinuim copilul pe drumuri, incercam sa gasim o cale de mijloc –  sa gasim o scoala buna la  noi in zona. Asta inseamna Chiajna si sectorul 6, mai precis cartierul Militari.

Scoala nr. 1 din Militari: nr. 174 Constantin Brancusi

In Militari, cea mai renumita scoala este nr. 174 Constantin Brancusi. Are cele mai bune rezultate din cartier, iar cererile de inscriere sunt pe masura. Deci multi copii in clasa. In topul scolilor din sectorul 6, este pe locul 3, dupa scoala 197 din Dr. Taberei si Liceul Grigore Moisil (care are clase incepand cu a cincea –  se da admitere pentru a intra).

Am si eu doua cunostinte care au copiii acolo. Iata ce spune Georgiana, ai carei baieti sunt la scoala 174 din Militari:

„Mi-a placut faptul ca au un corp separat pentru clasa zero si totul e adaptat pentru copii mai mici – chivuete, wc, bancute. Multi spun ca un dezavantaj ar fi ca se invata in schimburi, ca un semestru il fac de la ora 11, insa pentru noi nu a fost o asa mare problema. Oricum, la 2 terminau.

Ca si numar, la noi e destul de acceptabil – sunt 28, 30.

Scoala e destul de pazita, portile sunt deschise doar la inceperea si terminarea programului, nici macar in pauze. Nu ai voie sa intri cu copilul in scoala.

Invatatoarele sunt… de toate felurile, dar daca ai preferinta pentru una anume, poti face o cerere si, in principiu, copilul va fi repartizat la ea. Eu sunt multumita de nivel, ii implica in proiecte la nivel national, tot felul de activitati. Nu mi se pare ca ii incarca cu teme, incearca sa respecte normele”.

Si Lavinia are un baietel la scoala nr. 174 din Militari. „Eu sunt multumita. L-am inscris acolo pentru ca auzisem ca este o scoala buna, cu profesori buni. Am facut o alegere buna, parerea mea. Un minus? E prea cald in clasa :)”

Diana tocmai si-a inscris fetita la clasa zero la scoala 174 din Militari. „Sincer, am mers la pomul laudat. Am auzit ca este una din cele mai bune scoli”.


Scoala nr. 2 din Militari: nr. 198 de la Apusului

Pe locul doi in top cele mai bune scoli din Militari este scoala nr. 198 de la Apusului. Si acolo sunt foarte multi copii in clasa. Colegul meu, Dan, are fetita inscrisa la aceasta scoala.

„E mare bataie pe scoala 198, nu chiar ca la 174, dar oricum… Multi prieteni si-au facut mutatie pentru 174, eu de asta apartin, de 198, asa ca mi-am dat fata aici. Sunt multi copii in clasa, pentru ca vin si din cartierele noi, gen Militari Residence.

Nivelul de invatatura este ridicat. Ea primeste sa lucreze foarte mult acasa. E foarta multa materie la clasa a doua. Toate materiile le face cu „doamna”, in afara de engleza, religie si sport.

Unul dintre minusurile acestei scoli este instabilitatea. Am auzit ca la celelalte clase educatoarele mai tinere au tot plecat, asa ca in fiecare an au avut una noua. Noi am avut noroc, ca am prins o doamna mai in varsta”.


Scoala nr. 3 din Militar: scoala nr. 156, de langa Teatrul Masca

Pe locul trei in top cele mai bune scoli din Militari este scoala nr. 156, de langa Teatrul Masca. Din pacate, nu cunosc pe nimeni care sa aiba copilul acolo.


Scoala din Chiajna Alexandru Odobescu

Mai exista si varianta inscrierii la scoala locala, din Chiajna, Alexandru Odobescu. Am doua vecine care au baietii inscrisi acolo si sunt multumite. Alte doua prietene tocmai si-au inscris copiii la grupa zero.

Iata ce spune Raluca despre scoala Alexandru Odobescu din Chiajna:

Ce mi-a placut la scoala Alexandru Odobescu:
– primirea calda si respectuasa
– paza
– politia care este mereu prezenta pe langa scoala, la orele de varf si nu numai
– curat, aerisit
– profesori calzi si dornici inca sa invete copiii
– spatiul pentru sport
– mansarda
– optionalele
– scoala dupa scoala
– aproape de casa
– implicarea directoarei in dezvoltarea scolii
– toata lumea se stie cu toata lumea (la portile deschise am ramas uimita ca femeile de serviciu cunosteau toti copiii dupa nume, exact ca pe vremea noastra)
– toate profesoarele ies cu puii nostri la sfarsitul programului si ii predau parintilor (la scoala de la Bucuresti nu am avut parte de asa ceva de asta prezint ca si avantaj)

La minusuri:
– lipsa unui profesor de sport
– usa de acces a profesorilor este fix in strada, copiii pot iesi si pe acolo daca sunt mai zapaciti de cap (dar asta cred ca este doar o problema a mea)
– lipsa invatatoare noi pentru clasele pregatitoare, dar asta este o problema generala”.

Si Nadia are baiatul la scoala din Chiajna.

„E o scoala curata, au paza permanenta, iar parintii nu au voie inauntru.

In ceea ce priveste educatoarele, eu nu am de ce sa ma plang. Ce-I drept, am impresia ca am prins-o si pe cea mai buna din scoala. Colegii cunt ok, copiii oamenilor mutati aici de la oras. Au tot felul de optionale – pian, karate, cor, pictura, dans.

Ma deranjeaza totusi ca sunt cam multi in clasa, vreo 35-36. Daca la gradinita mureau de frig, aici le e prea cald”.

Elena tocmai si-a inscris fetita. „Mi-a placut caldura si interesul cu care ne-au primit la Ziua Portilor Deschise. Cand a fost sotul meu la 198, ce-i drept intr-o zi oarecare, doamnele de la secretariat au fost foarte „acre”. La scoala din Chiajna invatatoarele pareau calde.
Salile de clasa pentru 0-4 erau separate de restul claselor si aratau foarte ok, amenajate special pentru copii mici, foarte curate si colorate. Mi-a placut in principiu atitudinea lor.
Nu m-am simtit intr-o institutie de stat. Si imi place ca e foarte aproape 🙂 „

3 COMENTARII

  1. La scoala 174, directoarea este ok si isi da silinta sa iasa lucrurile bine. Baza materiala si conditiile sunt relativ bune in comparatie cu alte locuri, din pacate, resursele umane sunt limitate. Nu toti invatatorii si profesorii sunt ok, iar probleme sunt la sport (pe care copiii il fac cu profesor si in ciclul primar), iar mai tarziu la limba franceza, educatie civica, educatie tehnologica si muzica. Din fericire, sunt profesori buni la materiile importante – romana, matematica, istorie, informatica. Ceea ce scoala nu poate avea sub control este atitudinea parintilor, din care deriva cea a copiilor. In seria noastra (clasa a cincea), o problema foarte grava este violenta, impotriva careia nu s-a intervenit la timp si pe alocuri a scapat de sub control, favorizata si de lipsa de autoritate a unora dintre profesori. Conducerea scolii nu mai poate face mare lucru insa, pentru ca regulamentele scolare nu mai permit sanctiuni mai drastice decat scaderea notei la purtare, de care pe copii ii cam doare in cot sau poate nici acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here