Cum reactionez la sfaturile celor “batrani si intelepti” legate de copilul meu

1509

Atunci cand iesi cu un bebelus in lume, vrei, nu vrei, ai parte de atentie din partea celor din jur. Obrajorii aia bucalati, ochisorii jucausi, manutele pufoase si talpitele alea mici – mai ca-ti vine sa il mananci 🙂

Bebe Edy nu face nici el exceptie: are lipici la doamne si domni, de toate varstele! Toata lumea il baga in seama, pune mana pe el, isi da cu parerea despre el…

Recunosc, la primul copil eram un pic mai… ofuscata, sa zic asa. Dar, intre timp, am devenit mai toleranta si aproape nu ma mai supara mai nimic. Poate un pic cand oamenii pun mana pe manutele lui bebe, care apoi le baga in gura. Dar oricum bebe e in etapa aia in care pune gura pe orice, chiar si pe talpa papucilor daca nu sunt atenta, asa ca niste maini jegoase in plus…

Desigur, primesc si multe sfaturi despre cum ar trebui sa il imbrac pe bebe, ce ar trebui sa ii dau sa manance si ce sa fac cu suzeta. Le raspund politicos sau in gluma si tot ca mine fac, normal.

Mai nou, bebita si-a facut doua prietene – niste bunicute in varsta de 70-80 de ani, care stau la cateva strazi de noi, si cu care ne intalnim in fiecare zi, la plimbarea de dimineata. Sunt super simpatice si prietenoase si se vede ca sfaturile lor nu vin din rautate sau ca sa faca pe desteptele, ci chiar cred in ele. Intr-o zi am iesit dupa o ploaie, dar deja curgeau apele pe mine de cald:

– Nu i-a inghetat, mamaica, nasucul?”, a intrebat una dintre ele. Cea mai in varsta. Ea e mereu ingrijorata ca bebe va raci pentru ca eu il scot fara caciula, fara hanorac… cand sunt 25-30 de grade afara :)

Nu ma supar, glumesc cu ele. Lor le drag de bebe si m-au asigurat de mai multe ori ca ele “nu deoache”. Bine, una dintre ele a specificat:
“ – Eu nu PREA deochi. Dar cel mai bine sa ii spui <Tatal nostru> inainte sa pleci de acasa”.

Nah, ce sa le mai zic? 🙂

Intr-o alta zi o doamna mi-a atras atentia ca nu e prea bine ca bebe a inceput sa mearga de la varsta asta (9 luni, tinut de manute), pentru ca nu e dezvoltat suficient si coloana lui nu face fata. Pfff, cine sa mai inteleaga? Nu e bine cand intarzie cu achizitiile, dar nu e bine nici cand incepe mai devreme 🙂 Oricum, doamna m-a sfatuit sa il plimb in ham.

Alta data, la coada la Mega Image, un domn binevoitor i-a zis lui bebe: “Da aia (suzeta) jos din gura. E mate de caine” :))

Si tot asa. Nu ma supar, uneori chiar ma distrez. Ma enerveaza doar sfaturile de la persoanele care fac pe desteptele…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here