Distractia bebelusului, disperarea mamei :) Cu ce “distractii” isi ocupa vremea bebe de un an si 3 luni

1016

Ajuns la un an si trei luni, Edy este intr-o continua miscare. Nu sta o clipa locului, exploreaza tot. Ceea ce pentru mine este uneori epuizant. Pentru o clipa de liniste, strang apoi jumatate de ora dupa el. Vrea sa se bage peste tot, sa cotrobaie in toate sertarele din casa, sa intre in wc, daca ar putea si in frigider sau masina de spalat.

Iata ce preocupari are bebe Edy prin casa, mai ales in perioada asta in care este urat afara si ne petrecem mai tot timpul in interior.

  1. Vaneaza tot ce e pe masa. A crescut si acum ajunge sa apuce diverse obiecte de pe masa de la bucatarie. Asa ca adio cutite, linguri si furculite lasate aiurea. Ce prinde, ia dupa el: cani cu apa, lingurite, paine etc. E tare mandru de prada lui si daca incerci sa i-o iei se supari tare.

 

  1. Arunca chestii in cosul de gunoi. L-am invatat sa arunce la gunoi resturi de mancare sau mizerii, insa el nu s-a prins exact care e treaba cu cosul de gunoi, asa ca duce acolo tot ce ii trece lui prin cap.

 

  1. Ascunde lucruri in sertare. I se pare amuzant. Chipurile le ascunde si apoi le descopera. Doar ca uneori uita sa le mai ia de acolo. Cum s-a intamplat intr-o zi cu cheile de la masina pe care le-am cautat un sfert de ora. Sau cu suzeta.

 

  1. Scoate orice din priza. Orice. Nu putem lasa nimic la incarcat. Orice vede, scoate.

 

  1. Scoate hainele din dulap si le imprastie pe jos. I se pare distractive. Intr-o zi mi-a scos un sertar intreg.

 

  1. Scoate diverse din sertarele de la bucatarie si le imprastie peste tot. Mereu stau cu ochii pe el, pentru ca in unul din aceste sertare tin faina, orez, malai etc. Va dati seama ce poate iesi…

 

  1. Se urca pe mobila din living ca sa ajunga la televizor si sa puna mana pe el.

 

  1. Ii place sa mearga in baie si, pentru asta, vaneaza efectiv o usa deschisa. Daca isi indeplineste scopul, fuga la pus mana pe wc sau imprastiat hartia igienica.

 

  1. Ii place sa zdrobeasa biscuiti si sa imprastie firimiturile. Cu pufuletii face la fel.

 

  1. Vrea sa scoata cu orice pret vasele din masina de spalat.

 

  1. Daca vede un bidon cu apa, vrea neaparat sa deschida el dopul si sa il puna la loc. Se supara tare ca nu il las.

 

  1. Vrea sa traga pisica de coada.

 

  1. Da jos magnetii de pe frigider.

 

  1. Baga jucarii pe sub pat.

 

  1. Arunca jucarii/suzete/diverse in spatale mobilei, de unde cu greu pot fi scoase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here