De cate ori pe noapte se mai trezesc copiii trecuti de un an

406

Un an si patru luni. De atata timp sunt nedomita 🙂 Ca mai prind din cand in cand cate o noapte in care bebe e generos si ma lasa sa dorm, neintrerupt, pana dimineata  –  asta e o exceptie! De cate ori pe noapte se mai trezesc copiii trecuti de un an? Si de patru ori, daca n-ai noroc 🙂 Dar la fel de bine pot dormi si toata noaptea.

Daca ai un copil intre un an si doi ani si te trezeste de doua, trei ori pe noapte, sa stii ca nu esti singura! Desi “in carti” scrie ca bebelusii isi regleaza destul de bine somnul dupa 8-9 luni si ca ar trebui sa doarma toata noaptea, sunt putine cazurile in care chiar se intampla asta. Dar chiar se intampla, cunosc eu cateva cazuri 🙂 Mamici norocoase, ce sa mai 🙂

La un an si patru luni, Edy inca se trezeste. Poate, o data pe saptamana, in cel mai bun caz, nu se trezeste pana spre dimineata. De exemplu, noaptea trecuta a avut cel mai bun somn al lui de la cand s-a nascut! A dormit neintrerupt de la 9:30 la 7 dimineata! Aleluia! E prima noapte cand doarme acasa pe anul asta. Daca ne luam dupa superstitii, daca a inceput anul asa, o tinem in felul asta pana la sfarsit, nu? 🙂 Vrabia malai viseaza! Dar ca sa fie treaba treaba, nu stiu ce s-a intamplat, ca pe la 5 dimineata a inceput sa sune aiurea prin casa un ceas din ala de copii cu Spiderman si a reusit sa ma trezeasca :))))) Dar m-am culcat la loc 🙂

Oricum, in mod normal, Edy se trezeste o data, de doua ori pe noapte. Daca nu il deranjeaza nimic, nu e racit etc, in cel mai bun caz doarme neintrerupt pana pe la 4-5 diminata. Dar va dati seama ca aia nu e ora de trezit, mai ales cand ai inca un copil mai mare in casa. Asa ca il culc la loc. Dar nu mai are somnul asa de bun si, pana la sapte, se mai trezeste inca o data. Nefiind alaptat si deci adormit rapid la san, uneori ma chinui destul de mult ca sa il adorm la loc.

Stiu ca pe masura ce va mai creste somnul lui se va imbunatati. La Andrei s-a simtit lucrul asta de pe la 2 ani. Rabdare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here