Bebe cu personalitate – un personaj nou la noi acasa :) Cum e bebelusul la un an si patru luni

1051

Pana acum vreo doua saptamani, chiar ziceam ca avem un bebelus “silentios”: nu plangea aiurea, nu facea crize “bebelusesti”, era destul de tacut. Ei bine, de ceva vreme avem in casa, cum s-ar spune, un bebelus cu… personalitate! Cum e bebelusul la un an si patru luni? La varsta asta, Edy a devenit foarte constient de ce ii convine si ce nu, ce ii place, ce il nemultumeste si tine neaparat sa isi faca cunoscuta pozitia. Vai-si-amar!

Cum este bebelusul la un an si patru luni:

Bebelusul cu personalitate e un bebe incapatanat, care vrea sa faca numai ce ii trece lui prin cap. Si daca nu il lasi, iese cu scandal! Pana de curand reuseam sa il pacalesc destul de usor: ii distrageam atentia cu altceva, il mutam in alta camera, ii dadeam o banana :)) Nu mai tine! Daca nu facem ca el, incepe sa urle si nu se mai lasa consolat asa de usor. Usor, usor incep tantrumurile. Dar pentru ca am trecut si prin alea, stiu ca asta este doar o faza soft, de inceput 🙂

VEZI SI: Tantrumurile sau crizele de furie ale copilului. Psihoterapeutul Cristina Petrescu ne spune cum sa le gestionam si sa ii ajutam pe cei mici

Este intr-un fel si simpatic, pentru ca are si niste gesturi teatrale, care uneori ma fac sa zambesc. Cand se supara tare, tare, isi scoate suzeta (bunul lui cel mai de pret!) din gura si o arunca cu patos pe jos. Si apoi incep urletele. Uneori se avanta val vartej spre canapea sau mobila – asa ca si cum ne-ar intoarce spatele. Pai te pui cu bebelusul cu personalitate?! Bine, eu ii zic inca bebelus, dar el este toddler in toata regula. Inca nu vorbeste, spune doar asa, vag, cum face vaca, gasca, capra etc, dar intelege tot si vrea sa tinem cont si de parerea lui.

Daca e suparat, bebelusul cu personalitate nici nu mananca! Poate sa ii fie super foame, degeaba! Mancarea se consuma numai daca e bine dispus!

Mai nou, se supara foarte tare daca pleaca cineva din casa. Nici macar nu conteaza cine. Si nici casa din care pleaca 🙂 Ieri s-a suparat cand a plecat unchiul lui de acasa de la buni (cu care nici macar nu are vreo relatie apropiata), iar azi s-a suparat ca a plecat mama mea de la noi de acasa. Sa vezi plansete pe el. Vrea sa stam toti, oricine si oricati am fi, si sa nu iesim cumva pe usa.

Bebelusul la un an si patru luni vrea sa faca lucruri singur. Sa vezi suparare pe el si cand nu resuseste! Isi doreste foarte mult sa puna el dopul la sticla de apa. Sta si se chinuie si cand vede ca nu poate, incepe circul.

Gata, s-a dus cu bebe care nu stie nimic si pe care pot sa il manevrez cum vreau eu. Acum am baietel de aproape un an jumate, care stie, domne, ce vrea de la viata J) Sa se suie pe mobila, sa mazgaleasca cu pixul canapeaua, sa bage mana in bolul cu peste, sat raga pisica de coada, sa zdobeasca biscuitii pe covor 🙂 Si daca nu il laaaaas ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here