Bebelusul Duracell: nu i se termina niciodata “bateriile”

556

Bebelusul la un an jumate –  o provocare continua. Am in casa un titirez. Nu stiu cum sunt ai vostri, dar al meu nu sta locului o clipa. Mereu sa faca ceva, sa umble, sa darame, sa imprastie, sa zdrangane, sa roada etc. Casa arata mereu ca dupa o mare explozie. Ce fac eu toata ziua? Stau dupa funduletul lui, non stop. Sa stea sa se joace singur? Nici vorba. Bine, n-am petentii, e prea mic.

Nu, nu pot sa merg nici la toaleta. Hop dupa mine. Intr-un minut reuseste sa faca vraiste sulul de hartie igienica, cotrobaie prin sertarele din dulap, arunca chestii in cada. Baga sau scoate chestii din masina de spalat. Umbla la butoane. Isi baga nasul in cosul de rufe. Mereu vaneaza peria de wc, din fericire ajung la timp sa il opresc. Cand plecam, trebuie sa ia cu el un “trofeu” ceva. De obicei o matura, un mop, ceva care sa taraie dupa el.

Bebelusul la un an jumate

Adio sa mai spal si eu o farfurie ceva. Sta numai in picioarele mele. Iar daca il las liber in bucatarie, soc si groaza ce poate face. Pe langa oalele si cratitele pe care le zdrangane, umbla in sertarul in care am faina, zahar, orez, paste, cereale… Va puteti doar imagina ce ar face cu ele. La paine ajunge mai usor: o scutura pana iese din ambalaj si apoi o face bucatele. A crescut piticul si acum ajunge pe masa: orice poate apuca este binevenit. Trebuie sa fiu tare atenta.

De jucarii, pentru ca le are tot timpul la discretie, s-a cam plictisit si singura lui preocupare e sa le imprastie in toata casa. Pe langa cutiile mari, avem trei cutiute cu jucarii mici, mici. Cred ca le strang de pe covor, de pe canapea, de SUB canapea, de pe mobila, de SUB mobila de vreo trei-patru ori pe zi.  In dormitor face la fel.

bebelusul la un an jumate

E greu iarna, sa stai toata ziua in casa. Te plictisesti la un moment dat. Luni a fost atat de frumos si cald incat am stat vreo trei ore per total cu el afara. Alta viata! Era asa de incantat, de bucuros! Isi gasea lucruri de facut, nu mai venea hop-top la mine. Bine, ca juma’ de ora s-a jucat in niste balti de l-am luat fleasca in casa –  asta e alta treaba 🙂 Dar, stand la curte, mai vedem o pisica, un catel, niste gaini. E fascinat de ele… Pisicile le iubeste de numai poate.

Bebelusul la un an jumate

Deci, da, cam asta e viata noastra acum, in apropiere de un an jumate – bebe titirez, mama obosita 🙂 Si nu, nu doarme nici acum toata noaptea!

Dar e bine, ma bucur ca e energic, vesel, activ, ii place joaca. Asta e, pana la urma, ceea ce conteaza. Sanatosi sa fim, ca de dormit, dormim peste vreo doi ani 🙂

La voi cum merge treaba?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here