Bebelusul care a prins frica de apa si baita. Cum ies din beleaua asta?

2844

Copiii si spalatul pe cap – marea drama a parintilor, dar si a celor mici. Dar la mine a ajuns la urmatorul nivel. Bebe Edy, un an si cinci luni, s-a prins cum stau lucrurile cu spalatul pe cap saptamana trecuta. S-a speriat atat de tare cand a simtit apa pe fata si pe ochi, incat a prins ura pe baita. De atunci nu mai vrea sa vina la spalat.

Am incercat toate trucurile: sa ii pun jucarii mai multe in cada, sa ii repet in continuu ca nu il spal pe cap (nu stiu cat intelege la varsta asta), sa il mut din cada mare inapoi in cadita de bebe… nimic nu merge. Cand ma vede seara ca incep pregatirile – fac lapticul si apoi merg catre baie sa pun apa in cada, incepe sa planga si sa fuga de mine. Stie ce urmeaza.

Pana saptamana trecuta baitele erau o adevarata placere si de abia le astepta. Urca singur scarile pana la baia de sus, unde e cada. Impreuna cu fratele mai mare se balaceau cu bucurie cate 10 minute, de abia il mai puteam scoate de acolo. Ei bine, saptamana trecuta, dupa un spalat pe cap (unde nu s-a intamplat nimic special) lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura.

Nu este prima oara cand trec prin asta: si Andrei prinsese frica de apa tot din cauza spalatului pe cap. Doar ca era mai mare si intelegea cand ii spuneam ca nu facem baie la cap in ziua respectiva. Cu toate astea, nu mai voia sa intre in cada. Asa ca o perioda i-am facut numai dusuri ultra rapide, un minut, doua, spalat in locurile esentiale, si o data pe saptamana circ maxim la spalatul pe cap. Doar trecerea timpului l-a facut sa accepte din nou baia. Nici acum nu ii place sa se spele pe cap, desi la piscina se arunca singur, inoata pe sub apa, nu are o problema sa ii intre apa in ochi. In cada insa… alta socoteala!

Acum a venit randul lui Edy. Efectiv urla in continuu. M-am gandit sa il spal la chiuveta la fundulet perioada urmatoare, ca sa il scutesc de chin. Dar tot va trebui, o data pe saptamana, sa il spal pe cap. Deci ce as putea ameliora in sase zile stric in a saptea. Nu stiu ce altceva sa fac, e o situatie tare neplacuta si stresanta. V-am zis, nici nu vrea sa intre in cada. Va tin la curent cu evolutia lucrurilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here