7 lucruri pe care le apreciez mai mult de cand sunt mama… pentru doi

1747

Au englezii o expresie “to take things for granted”. Fix asta faceam eu inainte sa fiu mama. Acum o baie facuta in cada are cu totul alta valoare pentru mine decat in urma cu 5 ani  🙂 Inveti sa apreciezi altfel lucrurile cand timpul tau este limitat.

Iata lista mea cu 10 lucruri pe care inainte le desconsideram, dar pe care acum le apreciez la adevarata lor valoare :))

1. Cum ziceam mai sus – o baie in cada.

Ce poate fi mai relaxant decat sa te inchizi in baie (neaparat cu cheia, sa fii sigura ca nu vei fi deranjata 🙂 ) si sa zaci un sfert de ora in apa calda, doar tu cu gandurile tale? Mi se pare sincer un scenariu SF. De cate ori am folosit cada in ultimii 4 ani? De 5 ori, cu generozitate! Am invatat sa fac dus pe repede inainte.

2. Somnul

Pentru o proaspata mamica, somnul e sfant! De abia incepusem sa ma bucur din nou de el, cand iata ca a mai aparut un bebelus in viata mea. Se trezeste o data la doua ore. Deja am inceput sa ma bucur daca dorm trei ore legate. Cand vezi cum e la “mai rau”, incepi sa apreciezi si lucrurile mai marunte.

3. Celelalte mame

Recunosc, inainte sa am copii, nu mi se parea mare lucru sa fii mama. Ce poate sa fie asa de greu? Schimbi un pampers, alaptezi sau dai un biberon cu lapte, faci un piure de mere. Mda…Intelegeti ce zic. Sa fii mama este un extra job, iar mamele cu mai multi copii de varste apropiate pentru mine sunt niste eroine. Nu pot sincer sa imi imaginez cum e sa ai un copil de doi ani si un bebelus… Trebuie sa fie tare “distractiv” 🙂

4. O cafea bauta in liniste si o masa mancata sezand pe scaun

Sincer, cafeaua mi-o beau langa bebelus, zdranganind o jucarie, sau preparand micul dejun pentru cel mare, inainte sa plece la gradinita. Mananc in chiraiala bebelusului sau facand, cu randul, cu tati.

5. Copiii

Da, copiii. Nu, nu eram o persoana din aia care uraste copiii si pisicile 🙂 Am si una, si alta 🙂 Dar pur si simplu nu relationam cu ei. Un zambet de bebelus nu ma dadea pe spate si nici nu imi doream prea tare sa interactionez cu el. De cand am copii, lucrurile s-au schimbat 🙂

6. Mersul la job

Da, stiu ca suna ciudat, dar biroul este locul meu de evadare. Este locul unde nu mai sunt doar mama, ca acasa, ci pot sa fiu eu, Doina.

7. Iesitul in oras

Da, teoretic pot sa il iau si pe bebe acum, de cand nu se mai fumeaza in restaurante/puburi. Am si facut-o o data, a fost ok-ish, pana “s-a stricat caruta” si a trebuit sa plecam acasa. Ma refeream la iesitul in oras cu colegii, prietenii, nu cu copiii 🙂 Cu ei merg in parc 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here