Adrenalina si Flixotide cu ser fiziologic, noua moda nationala

12376

La pediatru…
Eu: – Si tuseste un pic, dar nu cine-stie-ce…
Pediatrul: – Aerosoli cu 1 ml adrenalina si 2 ml ser fiziologic.

Hop poc adrenalina! Dar ce s-a intamplat cu siropul de tuse? Ceaiul de ceapa? Mierea cu lamaie? Acum sarim direct la adrenalina.

Sincer va spun ca unul dintre cele mai mari regrete ale mele este ca l-am imbuibat pe primul copil de medicamente. Dar e usor acum de spus, la 4 ani jumate, cand nu prea se mai imbolnaveste si nici febra nu prea mai face.

Insa de la 2 la 3 ani, in primul an in colectivitate, virozele o tineau lant si se ajungea la laringita, pneumonie sau otita. Chiar nu puteam sa il tratez cu ceai de musetel. Si treaba asta se intampla o data pe luna. Macar antibiotic nu prea i-am dat. Insa am prins si vremea in care pediatrii recomandau aerosolii cu dexametazona in loc de mai noul Flixotide. Flixotide, acest medicament-fantoma, pe care nu il gaseste nimeni…

Nu imi place sa contest tratamentul recomandat de pediatri. De aia ei sunt medici si eu nu.

Pediatra copiilor este intotdeauna foarte corecta si foarte precauta, nu trece absolut nimic cu vederea. Dar cand plec de la ea, am o lista intreaga de medicamente. Nu zic ca e bine, nu zic ca e rau. Mai bine sa stii ce variante ai daca nu se simte copilul bine.

Oricum, de cele mai multe ori tratamentele le-am primit de la medicii de la Urgente. Stiu ca acum toata lumea e impotriva aerosolilor, stiu ca in strainatate nu se fac decat in spital, dar daca “haraie” copilul pot eu sa contest tratamentul dat de medici? Prefer sa nu ma joc cu sanatatea lui si, pentru ca sunt precauta, de cele mai multe ori urmez tratamentul.

In ultima perioada insa, de cand am baiat “mare”, am incercat sa ma limitez la sirop de tuse, acadele Selviasept si miere atunci cand tuseste.

Dar pe ce cale o iau cu bebe? Eu zic acum ca vreau sa o las mai “light” cu medicamentele, insa cand ai copilul bolnav tot ce iti doresti este sa se faca bine cat mai repede. Cand ei sunt raciti, sufar si eu cot la cot cu ei.

Voi cum procedati?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here