Cu bebelus in plin sezon de gripa sau epidemie. Iesim in lume sau ne baricadam in casa?

4970

Recunosc, la primul bebelus am fost mai relaxata in ceea ce priveste bolile, virozele etc. Pe bebe doi l-am ferit cat am putut de mult. Pe Andrei l-am scos mai mult in lume: a fost la mall inca de pe la doua luni (cand pregateam botezul lui, mergeam in fiecare weekend), la vreo luna jumate am mers cu el la taierea turtei unei fetite, la cateva luni la alta petrecere, si tot asa.

Dar acum mi se pare ca lumea vorbeste numai despre gripa, epidemie de rujeola, viroze, varicela etc. Mi-e si frica, va spun sincer, sa ies cu el din casa. Are 5 luni si l-am scos o singura data la restaurant. De doua ori daca pui si botezul. In rest, doar in vizita la prieteni sau in parc.

Si chiar si asa a facut laringita de doua ori (forma usoara), a tusit un pic si are niste muci de ceva vreme, de care nu mai scapa. Toate via Andrei, via gradinita.

Cu Andrei, la 10 luni am fost cu masina in Thassos. Nu m-am gandit la enterocolite, la virusi, la celebrele viespi de pe insula. Si a fost bine.

Acum, stau de o saptamana sa ma gandesc daca sa ma duc cu el la o petrecere de copii, intr-un restaurant cu loc de joaca. Imi si imaginez cum tuseste cineva si stropii incarcati de cine-stie-ce virusi vin si il ataca miseleste pe bebelus :))

Vreau sa ma mai relaxez, dar nu pot. V-am zis, peste tot – la tv, pe net, pe facebook – numai gripa, boli, viroze, epidemii. Chiar ziele trecute intreba o mamica, pe un grup de Facebook, daca sa vina cu bebelusul in Romania, la nuna unei prietene, in conditiile in care inca nu a facut ROR-ul si e epidemie de rujeola. Eu i-am sugerat sa vina. Asa, noi cei din Romania ce facem? Nu mai scoatem bebelusii deloc din casa pana la 9 luni, cand se face prima doza de ROR?!

Gata, trebuie sa imi fac curaj si sa ies cu bebe in lume 🙂 Voi cum procedati?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here