Organizarea botezului: 17 lucruri de care sa tii cont

17375

Organizarea unui botez poate fi un adevarat stres pentru parinti, daca nu sunt obisnuiti sa pregateasca astfel de evenimente. De la alegerea restaurantului, a bisericii, pana la outfituri, invitatii si animatori, totul trebuie bine pus la punct pentru o petrecere reusita.

Dupa doua astfel de evenimente, am facut o lista cu lucruri de care e bine sa tii cont atunci cand organizezi un botez.

1. Petrecerea poate sa aiba loc si duminica… daca ai multi invitati cu copii.

Noi am organizat ambele petreceri sambata, pentru ca oamenii sa nu stea cu stres ca a doua zi trebuie sa mearga la job. Daca prima oara s-a justificat, pentru ca toti invitatii erau mai petrecareti si fara copii acasa (s-a stat pana la 2-3 dimineata), la al doilea botez am avut aproape numai parinti cu copii (cred ca in jur de 15-16 copii). Am inceput pe la 5 si o mare parte au plecat inainte de ora 9. Deci, in conditiile astea, nu cred ca ar fi deranjat pe nimeni ca petrecerea sa aiba loc duminica. Sambata, mai ales daca e si sezon de nunti, se gasesc mai greu restaurante / sali de evenimente libere. In plus, costa si mai mult decat duminica.

2. Neaparat animator pentru copii!

Daca ai cel putin 8 copii ( de la 3-4 ani in sus), este recomandat sa aduci un animator. Noi am avut o fata-pirat care a stat 3 ore si a facut miracole cu copiii nostri. S-au distrat maxim si nu mai voiau sa plece acasa. Partea buna a fost ca noi am facut botezul in restaurantul unui hotel, iar animatoarea si “puhoiul” de copii au stat pe holurile largi ale hotelului, dotat si cu canapele confortabile. Ideal ar fi ca restaurantul/sala de evenimente sa aiba loc de joaca.

3. Ideal ar fi o camera pentru bebe, in care sa il poti alapta si sa ii poti schimba pampersul.

Pe noi aceasta camera ne-a salvat. Ce-I drept, la primul botez, ea a fost improvizata, in biroul sefului de la restaurant, insa a doua oara am avut o camera de hotel confortabila, inclusa in contract. Bebe a stat foarte putin cu noi in sala, iar apoi a stat cu bunicile in camera lui.

4. Candy bar

Noi am avut candy bar la ambele petreceri. Oamenii se cam asteapta sa ai asa ceva si vor fi dezamagiti sa nu gaseasca. Chiar daca nu mananca decat un macaron 🙂 Copiii vor fi cei mai incantati de cup cake-urile fancy, de macarons si marshmellows.

5. Fa o lista cu melodiile tale preferate si da-o DJ-ului

Cu siguranta ai angajat un DJ bun si in ale carui gusturi ai incredere, daca ai cateva melodii preferate de petrecere si vrei neaparat sa dansezi cu prietenii pe ele, da-i o lista cu hiturile tale de suflet.

6. Cum asezi copiii la masa – faci „masa copiilor” sau ii pui cu parintii?

Mie mi-a dat batai de cap aspectul asta. Pentru ca erau multi copii (majoritatea cu varste intre 3 si 7 ani), mergea o masa a lor, dar bine am facut ca i-am pus la masa cu parintii. Ar fi fost o masa a copiilor la care nu ar fi stat nimeni. In 99 la suta din timp copiii au stat pe hol cu animatoarea.

7. Meniu pentru copii – DA sau BA?

Noi am avut meniuri pentru copii. O portie de mancare adecvata lor… de care majoritatea nici nu s-au atins, prea incantati de jocurile animatoarei. Ii alergau parintii sa le dea cate o gura de mancare…

8. Alege haine usor de imbracat pentru bebelus

Dupa ce I s-a facut lui bebe botezul, nu stiam cum sa fac sa il imbrac mai repede. Era si noiembrie, destul de frig, bebe plangea, era obosit, iar mie imi tremurau mainile. N-am mai nimerit sa ii pun camasa pe el (camasa pe care nasa a cautat-o o luna!)  Atatia nasturi…complicat. L-am lasat in body si un puloveras chic.

9. Alegeti biserica aproape de restaurant sau de casa

La primul botez am ales o biserica in centrul orasului, noi locuind in Chiajna. Restaurantul era pe Splai. Nu erau foarte apropiate distantele, dar fiind sambata a fost traficul lejer. A doua oara am mers la biserica de care apartinem si a fost foarte ok.

10. Intrebati preotul daca mai are programat un alt botez la aceeasi ora cu al vostru

Daca vreti sa aveti parte de aceasta experienta doar cu cei apropiati, ar fi bine sa vorbiti cu preotul vostru. Exista cazuri in care mai multi bebelusi sunt botezati in acelasi timp.

11. Alege o tinuta in care sa poti alapta

In cazul in care alaptezi, ar fi bine sa ai o rochie care poate fi usor data jos pentru a suge bebelusul.

12. Daca ai buget, adu o photo boot (cabina foto)

Eu nu am avut, dar am fost la un botez la care era asa ceva si toata lumea se distra si facea poze. Sunt niste amintiri grozave.

13. Invitatii –  pe hartie sau electronice?

Daca prima oara am optat pentru unele clasice si ne-am straduit sa ne intalnim cu toti invitatii ca sa le inmanam, a doua oara am ales varianta electronica. Cu doi copii, timpul nostru era foarte limitat, asa ca am trimis invitatii online. Exista cateva site-uri care pot face niste modele foarte frumoase de invitatii de botez. Noi am preferat una cu poza lui bebe 🙂

14. Amintiri de la botez

Pe langa clasicele „marturii„, in cazul in care nu ai adus deja un photo boot, poti vorbi cu fotograful sa iti scoata pe loc cateva poze cu invitatii, sub forma de magnet. La plecare, le faci cadou acestora.

15. Poarta lenjerie modelatoare

Daca faci botezul la 2-3 luni dupa nastere, este posibil ca burta sa nu se fi retras inca. Pe mine m-a salvat lenjerie modelatoare. Am avut una tip burtiera+pantalon scurt, foarte, foarte stramta (de abia o puteam baga pe mine), dar cu efecte miraculoase.

16. Cat astepti de la nastere ca sa faci botezul

Noi am botezat ambii copii pe la 2 luni jumate, pentru ca intram in post daca nu ne grabeam. Mi-era teama ca sunt prea mici, insa a fost foarte bine. Chiar e bine sa fie mai micuti, pentru ca dorm tot timpul :))

17. Intotdeauna va fi cineva care te va anunta (sau nu!) in ultima clipa ca nu mai vine

N-ai ce face, trebuie sa te obisnuiesti cu gandul asta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here