10 ganduri care imi trec prin minte cu o zi inainte de nastere

2333

Guest post de Elena Luchian

„M-a apucat curatenia cu o zi inainte sa plec la maternitate. Patru zile lipsesc de acasa, iar sotul va sta cu mine mare parte din timp. Nu stiu pentru cine am facut casa luna. Sunt sigura ca cei doi pisoi se vor bucura sa imprastie nisip, blana si jucarii intr-un apartament curat. Ce idei trasnite imi trec prin cap, tocmai acum… Iata cateva dintre ele.

1. Mi-am dorit primavara. Ninge. Parca vad ca dam la lopata maine, la 6 dimineata, cand plecam la maternitate. Sa mai spun ca acum 9 luni voiam sa fie baiat si e fata? Mereu iese pe dos. Amuzant.

2. Am vrut sa nasc natural. Nu se poate. Nu e tragic. Asa am putut sa-i aleg data nasterii, la fix doua saptamani dupa cea a sotului. Ah, dar mi-a ramas gandul la ziua de 13. As fi vrut 13.

3. Sper sa nu semene cu mine. La nimic. Nici chiar la par. Am suferit toata copilaria cu parul asta voluminos. Si sper sa aiba ochii verzi ca sotul.

4. Am zero instinct matern. Zero. Da, pisoii sunt copiii mei, dar pe copiii astia pot sa-i las doua zile singuri acasa, cu apa si mancare. Ceva imi spune ca treaba asta nu va merge si cu Eva. Cred ca instinctul meu matern tocmai a ajuns de la 0 la 1.

5. Eva. Eva Anastasia. Oare e bine? Oare o sa-i placa? Oare o sa poata pronunta vreodata „Anastasia”? De preferat, inainte sa o dau la scoala.

6. Ce voi simti in timpul operatiei? O sa fiu ametita? O sa fiu zapacita? O sa imi amintesc tot ce se intampla? O sa fiu traumatizata? Nu o sa inteleg nimic? Aoleu, si eu o sa plang cand o sa vad copilul, asa cum fac toate mamele. Mascara waterproof, baby!

7. Eu nu stiu sa imbrac un copil. Tehnic stiu: manute, picioruse, trebuie sa le inghesui pe toate in hainute. Dar cum imbrac un copil la -5 grade Celsius? Ce pun pe fata? Va sta in landou, acoperita de paturica si de protectia landoului. Oare o sa-i fie frig pana la masina?

8. Copiii mici plang. Stiu. Daaaar…. daca inchid usile si ma duc in bucatarie si dau drumul tare la muzica, sunt sanse sa nu o aud. Mi-au spus prietenele care sunt mame ca, dupa nastere, ti se declanseaza un al saselea simt. Nu auzi nimic in afara de copil. Oare o sa mi se intample?

9. Pitica vine fara manual de utilizare. Pe bune acum, ce se livreaza fara manual? Am manual la masina, la televizor, pana si la aragaz. Ba chiar si la patutul cu multe sertare si sistem de balansare, care o asteapta in dormitor. Copilul de ce se livreaza fara?

10. Ce ma fac daca nu imi place de ea? Ce ma fac daca nu-i place ei de mine? O pot returna? Cred ca instinctul meu matern tocmai s-a prabusit inapoi la zero.

Mamica de fetita, Elena Luchian

Later edit: Elena a nascut o fetita superba si sanatoasa, iar cezariana a decurs foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here