Copilul care nu se joaca singur

4699

Bebelusul meu sta in bucatarie langa mine, se joaca singur cu o lingura si un polonic, in timp ce eu fac trei feluri de mancare”. Pentru mine fraza asta suna SF, dar am auzit-o cu urechile mele :)) Si e reala!

Dar, printre cunostintele mele, cazul asta e o exceptie. Cele mai multe mamici se plang ca ai lor copii nu vor sa se joace singuri. Sunt supra solicitate si obosite.

Ar avea nevoie de un moment de respiro sau un moment in care si-ar putea termina cele o mie de treburi incepute si lasate “in aer”. Dar nu, bebe nu vrea fara mami!

Insa am si o veste buna, din proprie experienta 🙂 Aveti un pic de rabdare, vreo trei ani ( 🙂 ) si veti vedea ca vor incepe sa se joace si singuri. La 4 ani jumate, Andrei isi vede de jocurile lui cu masini si super eroi, isi face singur scenarii, povesti, dialoguri. Dar la un moment dat se plictiseste si il aud: “Mami, ne jucam si noi ceva? :)”

In ceea ce priveste bebelusul, jucaria lui preferata e… mami! Avem zornaitoare, jucarii care atarna si scot zgomote, pe care le poate atinge, mingi si carticele senzoriale, jucarii de dentitie. Ma rog, cam tot ce se poate pentru varsta de 6 luni. A devenit foarte, foarte interesat de ele, se enerveaza cand nu sunt in raza lui si nu poate ajunge la ele, ii place sa le rotesc (nu are rabdare sa se joace cu aceeasi jucarie mai mult timp). Daca sunt relativ aproape, se rostogoleste de pe spate pe burtica pentru a ajunge la ele. Se joaca ce se joaca, dupa care incepe sa maraie.

Se joaca chiar si un pic singur. 5 minute, sa zicem. Dar nicio zornaitoare, nicio mingiuca, nicio jucarie de plus nu se compara cu mami, care face ca trenul, ca pisica sau ca te-miri-ce. “Cucu-bau” e cel mai tare si mai amuzant joc. Cu mami e cea mai mare distractie, nu e nevoie de nicio jucarie :))

Deja nu mai doarme atat de mult ziua si necesita toata atentia mea. Trebuie sa gasesc diverse “activitati” cu care se umplu cele 3-4 ore in care sta treaz. Sincer, de abia astept sa vina vremea buna ca sa putem iesi la plimbare. Aproape ca sta in fundulet, asa ca poate explora si el mai bine lumea exterioara. Pana acum a stat afara doar la pozitie culcat, in landou, la somnul de pranz 🙂

Deci rabdare… si bucurati-va de joaca alaturi de bebelus, pentru ca nu va veti mai intalni cu momentele astea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here