Leganatul pe picioare, mai greu decat „dezvatatul” de suzeta sau de pampers

1845

Se spune ca “orice invat are si dezvat, dar greeeeu mai e cateodata! Copilasii se ataseaza de lucrurile lor si pentru ei e o adevarata tragedie sa renunte la ele. Unii au animalute de plus cu care dorm, iar daca, Doamne-fereste, le pierd, parintii umbla disperati sa faca rost de inca un exemplar (eventual si greu de gasit), pentru linistea copilului (si a lor!).

Noi am avut suzeta. ( Vedeti, iar vorbesc cu “noi”, de zici ca tocaneam eu suzeta toata ziua 🙂 )

Nu adormea fara suzeta, nu voia sa iasa din casa fara suzeta. Cand s-a facut mai maricel, cam pe la un an jumate, l-am convins ca iesirile in parc sa fie fara “tutu”. Care era primul lucru pe care il facea cand ajungeam acasa? Sa caute “tutu” si sa o bage in gura.

Zi de zi ii explicam ca e “baiat mare” si ca nu mai e bebelus, care sa aiba nevoie de suzeta. Intr-un final, suzeta s-a rupt si l-am convins sa si-o arunce singur la gunoi. Avea aproape doi ani. A mai intrebat el de ea, ne-a mai sugerat sa cumparam alta, dar nu am cedat si, pana la urma, am reusit sa il dezvatam de ea.

Despre dezvatatul de biberonul de noapte v-am mai povestit. Alta drama nationala. Plansete, urlete, suspine. Jale. Dar am reusit.

De pampers am scapat la timpul lui, lejer, fara stres. Treptat. Mai intai pe timpul zilei, apoi si noaptea. Nu l-am stresat nici pe el, nu ne-am stresat nici noi. Dar oricum a fost, cred, primul copil de la el de la gradinita fara pampers, deci, as zice, a scapat de el destul de devreme.

Care a fost cel mai greu “dezvat” pentru noi? Cel de leganat pe picioare! La inceput, ne-am bucurat super tare cand am descoperit metoda asta eficienta de adormit.

Deja era maricel, nu mai puteam sa il adormim in brate, iar pe pat, asa pur si simplu, nu reuseam sau dura o eternitate… Cand l-am pus pe picioare… minune! Adormea si in 5 minute uneori. Dar asocia somnul cu leganatul pe picioare atat de tare incat nu mai accepta nicio alta metoda! Cum sunt copii care nu dorm fara plusul lor, asa nu adormea el fara leganat.

Leganatul a depasit ca perioada si suzeta, si pampersul si biberonul. Daca nu il leganam, refuza efectiv sa mai doarma. Punct. Nu exista alta metoda. Nu functiona nimic. Puteam sa ii promit si luna de pe cer. Prima oara am scapat, tarziu, de leganatul de la somnul de noapte. Fiind foarte obosit seara, pana la urma adormea. Dar la pranz… nici vorba. Greu, greu, greu de tot am reusit sa scapam de leganat. Si azi adoarme greu la pranz si cred ca leganatul asta are vina lui.

Eu nu dau sfaturi pe blog, dar daca m-as hazarda sa va recomand ceva, acum ar fi momentul: evitati, pe cat se poate, leganatul copiilor pe picioare! Poate la inceput va bucurati ca ati gasit o metoda asa buna de adormit, dar o sa va iasa pe nas :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here