Pe cat de mici, pe atat de neaspamparati. Ce nazdravanii face bebe Edy la 10 luni

481

La 10 luni, bebe Edy este in acea perioada in care descopera lumea. Mai mult cu gura! De dimineata pana seara, tinut de manuta, exploreaza fiecare coltisor al casei, “gusta” pietrele de pe drum sau iarba din curte, nu sta o clipa locului.

Este genul de bebelus fara stare, neinteresat de jucariile lui, dar captivat de orice altceva. In special daca are blana, colti si gheare – vezi pisica noastra neprietenoasa sau cainele vagabond al strazii, care deja l-a marait o data pana acum.

Nici vorba sa il poti lasa la el in tarc sa se joace. El vrea tinut de manuta si plimbat fix in directia in care si-o doreste. Mai nou a descoperit baile. Oh, Doamne, ce si-ar mai dori sa bage mana in vasul de WC sau sa linga cabina de la dus.

Nu mai zic ce fascinatie pe el cand a descoperit matura si farasul. Hmmm, dar oare ce sunt aceste obiecte magice?! Bine ca peria de WC nu e la indemana.

Cand ies cu el in curte, in capul meu e un scenariu idilic: el stand frumos pe un covoroas colorat pe iarba, inconjurat de jucarii, cu care isi pierde vremea macar jumatate de ora. In realitate lucrurile stau asa: eu, cocosata, il tin de manute, pe post de taxi. Si nu se multumeste doar sa se plimbe. El vrea sa zdrobeasca in degete coacazele, vrea sa bage in gura visine din visinul nostrum pitic, vrea sa traga pisica de coada, sa guste pietrele de pe drum, sa linga si sa roada tot ce intalneste in cale.

Nici gand sa mai vrea in brate. Efectiv se arunca. Daca nu sunt atenta, il gasesc pe jos. Ii place sa se joace cu pedalele si rotile de la bicicleta, isi doreste mult sa puna mana si pe cauciucurile de la masina.

Zilele trecute l-am surprins cand lingea degetele de la picioarele lu’ frate-su. Ieri punea gura pe genunchii verzi, cu urme de pamant, ale unui copil din vecini. Practic e de neoprit. Mai are rost sa amintesc cat de delicioase sunt talpile papucilor?

Cand am fost cu el la Urgente la Poderas, m-am straduit sa il feresc pe cat posibil de mediul de acolo, sa il tin departe de copiii bolnavi etc… Daaaar intr-o secunda de neatentie l-am prins cu limba pe frigiderul in care isi tinea domnul de la chioscul din cadrul spitalului sticlele de Cola.

Are zeci de jucarii. Zeci. Nu mai baga in seama niciuna. Si-a largit orizonturile omuletul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here