Intamplari din Camera de Garda (2): cu copilul la Urgente la Regina Maria Ponderas

3243

Multi parinti evita sa isi duca copiii la Camera de Garda de la spitalele de Stat, crezand ca este mai „safe” la privat. Dar in ultima perioada din ce in ce mai multe mamici se plang de timpul de asteptare de la privat. Doua prietene mi-au povestit experienta lor din urma cu cateva saptamani de la Regina Maria Ponderas.

CITESTE SI: Intamplari din Camera de Garda (1): Cu copilul la Urgente la IOMC

Cristina, insarcinata in luna a noua, a mers cu fetita de 5 ani jumate la Regina Maria Ponderas. A asteptat aproape 3 ore.

„Nu am avut curaj sa intru unde asteptau toti copiii. Am ramas la prima receptie, cu masca la gura”

“Insarcinata in luna a noua si dupa doua saptamani de zacut acasa din cauza varicelei (la 36 de ani!), m-am dus de urgenta cu fetita de 5 ani jumate la Regina Maria Ponderas. Era deja a treia oara, dupa ce fusesem de doua ori si noaptea. De data asta am ajuns dupa amiaza. In sala de asteptare, puhoi! Nici nu am avut curaj sa intru, am ramas cu fetita in prima receptie. Erau o multime de copilasi cu parintii, care mai de care mai bolnav. Erau si bebelusi lasati de parinti numai in pampersi, deci ma gandesc ca probabil aveau febra mare.

Am stat cu masca la gura. Se dau masti la receptie, daca ai inspiratia sa intrebi. Altfel nu iti spune nimeni.

Am asteptat in receptie aproape trei ore, pana cand am fost primita de medicul ORL-ist printre programari. Regina Maria nu are specialitatea ORL trecuta la Urgente, insa daca medicul este acolo, te poate consulta. Cand, intr-un final am intrat, surpriza: diagnosticul pus anterior de medicii de la urgente era gresit. Fetita nu avea otita. Bine ca nu m-am grabit sa ii dau antibiotic, asa cum imi recomandase initial medicul. Dar tot i-am pus niste picaturi aiurea in ureche.

De la cat de mult am asteptat, am ajuns cu fetita acasa cu febra aproape 40″.

Andreea si-a dus si ea fetita, cu febra, suspecta de streptococ beta hemolitic grup a si scarlatina, tot la Regina Maria Ponderas.

„Regina Maria Ponderas –  personal insuficient pentru cat de multe cazuri erau. Copiii care aveau nevoie de internare erau trimisi la alte spitale

“Joi seara, pe la 19, am ajuns cu fetita de 5 ani la Urgente la Regina Maria, in Ponderas. Era extrem de aglomerat, veneau oamenii in continuu si, nu stiu cum se facea, dar si o parte din cei care vedeau dupa noi intrau inaintea noastra. Nu stiu exact care erau criteriile de selectie, insa am asteptat doua ore jumate.

Fetita avea febra si o suspectam de scarlatina. La cat de multe cazuri erau, era clar ca nu au personal suficient. Cazurile mai grave, care necesitau internare, le trimiteau la alte spitale, pentru ca la ei nu mai aveau locuri.

Am asteptat cu febra doua ore jumate si am intrat abia dupa ce m-am certat un pic cu doamna de la receptie. De fapt, mereu era cate cineva pe acolo care ii reprosa ceva.

Majoritatea copiilor care asteptau aveau febra, li se facea tratamente acolo in receptie. Cazuri de streptococci, gripa, viroze etc. Toata lumea laolalta.

Cand in sfarsit am intrat in cabinet, dna medic de garda mi-a spus ca nu are timp sa intre in sistem ca sa vada ce antibiotic I s-a prescris fetitei ultima oara, ca sunt prea multi copii care asteapta la rand. M-am enervat si i-am adus aminte cat am asteptat ca sa putem intra. “Chiar nu aveti si 15 minute pentru noi?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here