Viata in scutece. Cand renunta copilul la “pampers”?

1610

Tone de scutece, sute de lei cheltuiti in fiecare luna. Viata in scutec nu este deloc ieftina 🙂 Edy a ajuns deja la doi ani si inca nu face la olita sau wc. Dar asta si pentru ca nici noi nu ne-am straduit aproape deloc. Nu mai e ca “pe vremea noastra”, cand scutecele erau textile, refolosibile si trebuia sa le inlocuiesti imediat dupa murdarire. Viata cu “pampersi”, cum li se spune popular scutecelor in Romania, e comoda, dar costisitoare.

Nu am o strategie sa il invat pe Edy sa renunte la scutec, mi-am propus sa nu ma stresez (si) pe tema asta, insa nici nu vreau sa ajunga la 4 ani cu pampersi si suzeta. Si leganat pe picioare! Da, da, avem trei belele 🙂

Citeste si: Suzeta la bebelusi: mituri si adevaruri, din proprie experienta

Singura metoda pe care o aplic este sa il las sa se uite la fratele mai mare cum face pipi, ca sa vada si el. Cum imita tot ce vede, a inteles care e treaba cu facutul de pipi la wc. Doar ca atunci cand il pun sa faca, de test, a facut deja in scutec si de abia ies cateva picaturi. Dar macar e bine ca a priceput cum sta treaba. Am incercat sa il tin un pic si fara scutec, dar a fost un esec total. In jumatate de ora a facut pipi de doua ori pe el.

Citeste si: Leganatul pe picioare, mai greu decat „dezvatatul” de suzeta sau de pampers

Cat despre caca la olita, doar buni a incercat de cateva ori. Trebuie sa fii pe faza, sa il prinzi in momentul ala. Si, apoi, trebuie sa mai si vrea el sa stea. Pentru ca nu, nu vrea mereu. Dimpotriva… Deci mai avem de tras la capitolul asta.

Cat despre suzeta, problema mare ar fi doar la somn, ca s-a obisnuit sa adoarma numai cu ea in gura. Imi propusesem ca de la doi ani sa i-o scot. Tic-tac, tic-tac, 2 ani face in 4 zile 🙂 Nu sunt pregatita psihic 🙂

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here