Ce faci cu copilul dupa scoala? After-school, o solutie de compromis

664

S-au dus vremurile in care copiii mergeau singuri la scoala inca din prima saptamana, iar apoi isi asteptau cuminti parintii acasa pana cand se intorceau de la serviciu. In prezent nici nu se mai pune problema sa lasi singur acasa un copil de 6-7 ani. Iti trec prin minte cele mai cumplite scenarii posibile. Apoi, cum sa vina singur de la scoala? Cu “atatea primejdii” in drum?!

In multe cazuri, nici scoala nu mai e chiar cea la care suntem repartizati, din dorinta de a-i oferi copilului o varianta care credem noi ca este mai buna. Asa ca drumul pana la scoala este mai lung, mai periculos.

La cat de aglomerate sunt scolile acum, mai ales cele cu reputatie mai buna, la clasa pregatitoare se invata in doua schimburi. Se intampla la doua scoli din Militari, care sunt pe lista mea –  174 si 198. Cine il duce pe copil la ora 11 la scoala? Cine il aduce? Mai ales daca stai si in Chiajna, ca mine. Cu cine sta dupa cursuri? Nici nu mai aduc in discutie vacantele…

Vezi si: Top 100 cele mai bune scoli din Bucuresti dupa Evaluarea Nationala 2018

Eu am inceput scoala la 7 ani, m-am dus singura inca din prima saptamana, veneam acasa tot singura, unde stateam cateva ore, pana veneau ai mei, tot… singura. Doar ca mama ajungea acasa pe la 2-3.

Joburile noastre de acum ne tin la birou pana la 6-7. O ora pe drum si iata ca s-a dus ziua 🙁 Trist. Chiar trist. Nici nu mai apuci sa iti vezi copiii. Sa mai faci si teme? Sa explici lectii? Va fi interesant.

In conditiile actuale, aproape ca nu ai cum sa nu apelezi la un after school. Mai fericiti sunt cei care au bunici in zona si ii pot lua acasa pe copii. Mi se pare trist sa stea copilul la scoala / after-school de la 8 dimineata pana la 6, cand inchide gradinita cu program after school. Dar ce alta solutie avem? After-schoolul le asigura transportul la scoala, folositor mai ales daca incep in schimbul 2. Cine sa fie la 11 acasa sa duca copilul la scoala? Nu prea am incredere in partea cu explicarea si rezolvarea temelor 🙁 Am inteles ca de multe ori, educatoarele le dicteaza ele exercitiile ca sa scape mai repede, fara prea multe explicatii.

Vezi si: Scoala de azi vs. scoala de pe “vremea noastra”. Ce s-a schimbat si ce nu

Va dati seama ce chef avem si noi, si copilul, la 8 seara sa rezolvam teme? De bine, de rau, after-school-ul este un lucru necesar, pentru cei care nu au bunici sau persoane angajate care sa stea cu copilul, sa il aduca de la scoala si sa faca temele cu el. Nu ma incanta, nu imi place ideea sa stea atatea ore la scoala si after school, dar ce pot face?! Sa fiu casnica nu este o solutie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here