Crese de stat in sectorul 6. Cat de greu este pentru o mamica sa isi inscrie copilul

3291

Cresele de stat sunt extrem de putine pentru cat de mare este cererea. Sunt cunoscute cazurile in care viitoarele mamici stau la cozi sa isi inscrie copiii nenascuti inca. Nu e mit, este realitate. Se intampla din ce in ce mai mult lucrul acesta, in conditiile in care listele de asteptare sunt de 300-400 de persoane.

VEZI SI: Lista completa a creselor de stat din sectorul 6, Bucuresti

Maria, vecina mea din Chiajna, a incercat sa isi inscrie baietelul in varsta de doi ani la o cresa de stat in sectorul 6. Prima optiune a fost Centrul de zi “Harap Alb”, fiind si cea mai apropiata ca locatie. Dupa lungi insistente, directoarea i-a spulberat toate visele.

“Am incercat la cresa Harap Alb, de pe Uverturii, insa listele de asteptare erau de 300-400 de persoane. Ca sa prinzi un loc “pe bune” trebuie sa te inscrii cu un an jumate inainte. Am vorbit cu directoarea si, dupa lungi insistente din partea noastra, ne-a refuzat si ne-a indruma catre cresa Neghinita din Dr. Taberei”, spune Maria.

Mamica crede ca cererile pentru cresa Harap Alb sunt foarte mari si pentru ca are un program prelungit, iar parintii care vin tarziu de la job isi pot lua copiii acasa chiar si dupa ora 20. Pe site-ul cresei este afisat programul: 14 grupe au program de la 6 dimineata la 18:30 si doua grupe de la 6 la 20:30.

In cele din urma, Maria a reusit sa isi inscrie baietelul la cresa Neghinita din Dr. Taberei si se declara multumita. In grupa sunt 12 copii, de care se ocupa 4 ingrijitoare. Sunt primiti doar copiii care au vaccinurile la zi.

“Mi-a placut ca au in pemanenta un pediatru si o asistenta medicala, care verifica in fiecare zi starea copiilor. Daca observa ceva ciudat, parintele e chemat instant sa ia copilul. Daca lipseste mai mult de trei zile, cel mic se poate intoarce in colectivitate cu aviz de la medicul de familie, dupa ce nu mai da semne evidente de boala – febra, tuse etc”, spune mamica.

“Cresa ne costa 6 lei pe zi si platim doar pentru zilele in care copilul este la cresa”, mai spune mamica.

La cresa Neghinita din Dr. Taberei conducerea a ales sa aduca si o educatoare de trei ori pe saptamana, care sa faca diverse activitati cu copiii.

“La noi la cresa, parintii au cerut ca cei mici sa faca si activitati, asa ca de trei ori pe saptamana vine o educatoare ca sa lucreze cu ei. In cea mai mare parte a timpului au cateva jucarii care le sunt puse la dispozitie si stau cu ingijitoarele. Nu se fac activitati pentru ca intr-o grupa pot fi si copii de 6 luni si copii de aproape 3 ani”, explica mamica.

“Meniul mi se pare foarte ok, sanatos. Cresa are bucatarie proprie”, spune Maria.

Copiii pot participa si la cateva optionale, cum ar fi dansul, iar de doua ori pe luna asista la teatru de papusi, care vine in sediul cresei.

“Un aspect negativ ar fi insa scosul pe afara. Desi cresa Neghinita are o curte imensa, umbrita, cu tot felul de tobogane, leagane etc, copiii sunt scosi afara doar trei luni pe an”, spune mamica.

Un copil poate merge la cresa Neghinita pana la varsta de 4 ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here