Sunt oare copiii din generatia actuala mai bolnaviciosi decat eram noi?

652

Abonamente la clinici private pentru ambii copii, din cutia de medicamente nu lipsesc niciodata antitermice, antialergice, acadele de tuse, te-miri-ce. In primul an de colectivitate al lui Andrei, ajungeam o data pe luna la Urgente. Si nu degeaba. Si nu sunt eu un caz special. La fel aud si prin prieteni, mai ales la cei care au deja copiii in colectivitate. Si nu vorbesc de banalii muci, ci de otite, conjunctivite, amigdalite, pneumonii si alte belele. Ma tot intreb daca pe vremea mea tot asa era…

Citeste si: Febra la copii: ce trebuie sa stie si cum trebuie sa actioneze corect orice parinte

Eu sigur nu am fost un copil bolnavicios. Adica nu imi aduc aminte, in perioada in care am fost la scoala, deci de la 7 ani in sus, sa ma fi dus vreodata ai mei la medic dupa o viroza. Mai aveam colegi de generala sau de liceu care lipseau cand erau raciti si veneau cu scutire de la medic. Nu am lipsit niciodata de la scoala din cauza unei raceli. Nu neaparat ca eram foarte constiincioasa (desi eram), dar pentru ca niciodata nu mi-a fost atat de rau incat sa lipsesc.

Pana la 5 ani am fost crescuta la tara de catre bunicii mei. Am mers si acolo la gradinita, deci am fost in colectivitate, dar cred ca tratamentul “standard” pentru raceli era “o frectie serioasa cu tuica” si a doua zi erai “ca si nou”. Azi daca faci asa ceva vine protectia copilului dupa tine!

Citeste si: Vaccinul antigripal. Tot ce trebuie sa stii despre el

Imi pare rau ca nu am intrebat-o ieri pe bunica (ca tot am fost pe la tara) daca ma imbolnaveam. Sincer, cred ca nu, ca altfel mi-ar fi spus.

Am senzatia ca acum e o paranoia cu bolile printre copii. Asta vara se vorbea numai despre epidemie de enterocolita, de herpangina sau gura-mana-picior. Cum vine toamna ies de la intuneric streptococii si virozele respiratorii. In iarna apare cel mai mare bau-bau: gripa! Practic, o tinem intr-o nebunie de iti e frica sa mai iesi cu copiii din casa.

Citeste si: La ce spital mergem cu copiii in situatii de Urgenta?

Iarna trecuta aproape ca nu l-am scos pe Edy (avea un an) in niciun loc public (in interior) de frica gripei. In vara nu am mers la noi pe litoral de frica enterocolitei. Mi se pare ca traim intr-o panica generala din cauza bolilor 🙁

Hai, sanatate tuturor, si sa trecem cu bine si peste iarna asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here